Förbättra ditt näringsupptag

Redan vid 20 års ålder börjar ditt näringsupptag på att försämras.
Av all mat du äter så kan endast en liten del tas upp som näring. Vid 20 års ålder så beräknas man ha ett näringsupptag på ca 20 % som sedan försämras med stigande ålder och kan vara så litet som endast 4 % för en sextioåring.
70% av ditt immunförsvar finns i magen
 Matsmältningssystemet är ett komplext "ekosystem" som innehåller över 500 olika sorter av bakterier som ofta kallas för " tarmfloran". Totala antalet bakterier i tarmen överskrider vida antalet celler i kroppen.
 Huvuduppgifter för tarmfloran är att agera som barriär för "onda bakterier" som kan ge sjukdomar.
 Vårat välbefinnande beror mycket på konditionen av våra "goda bakterier" i tarmfloran och deras förmåga att kontrollera de "onda bakterierna".
  Probiotika Original bra för tarmflora och immunförsvar  Antibiotika eller andra läkemedel, felaktig diet, infektioner ,sjukdomar och stress, ålder påverkar ditt näringsupptag i mage och tarmar.   Läs mer om probiotika  
Genom att undvika det som slaggar igen systemet, förstör tarmluddet och skapar inflammationer i mage och tarmar så kan du behålla och förbättra ditt näringsupptag även med stigande ålder, jag vill även passa på att publicera nedanstående inlägg från en av mina kunder som också har en ny syn på vilket sätt du bör inta dryck och kost. Kommentera och dela gärna med er på andra medier om ni tycker att inläggen är intressanta.



Trevligt med eran jättefina blogg, verkar som ni är på rätt väg.
Av Christian Niemi
Vill passa på att hjälpa er ytterligare om ni är öppna för andra åsikter om samma saker. Jag är just fyllda 40 och har ett utseende och en fysik som många 20-åringar bara kan drömma om, slump?, gener? inte en chans. Som 30 åring såg jag ut som de flesta, tills jag i lugn och ro började önska mig vetskap om optimal hälsa/träning, informationen började att flöda och flödar fortfarande i en rasande fart. 5år sedan hade jag kontakt med Olof/Anna skipper, som ville att jag skulle ta över och driva deras mat/tränings koncept, men jag var uppbokad i olika industri projekt och tackade nej.
 
Som mekanik ingenjör har jag haft stor nytta av att kunna teknik och maskiner, då jag för egen del studerat kroppen, som är den mest fantastiska maskinen, tillsammans med djuren och naturen.

Av alla trender om hälsa/träning har jag med flera hittat en röd tråd där kärnpunkten är våra tarmar. De flesta pratar om näringsintag medans det allra intressantaste är kroppens/tarmens förmåga att ta upp näringen, alltså näringsupptag.
Samma med syret, det intressanta är syreupptagnings förmågan.
Våra tarmar har en yta lika stor som en tennisplan, och maten vi äter under 24h ska alltså spjälkas till så små partiklar så att de täcker hela planen, då hjälper det till om vi äter måltiden utan dryck, så behöver kroppen inte använda lika mycket gallvätska för att få ner pH-nivån till lämplig nivå just för det vi äter, dryck under måltiden späder ut gall vätskan.
 
Vi kan dricka 30 min före 1h efter, samt äta grönsaker först, de behöver kortare tid i magen, kött fisk sist, så de får längst tid i magen.  Äta frukt för sig för att de kräver så lite magsyra/gallvätska att annan mat som blandas med frukten hinner inte spjälkas pga. den neutrala pH-nivån som frukten kräver.
Nu till kärnan, tarmen hos människor som äter spannmål+ mjölk produkter är igenkleggat med tarmplack/falu rödfärg, Våran svenska fantastiska färg som tillverkas genom att koka vete/råg med vatten + falu koppar pigment ger ett helt fantastisk skydd till husfasader emot rusk, regn o röta, sol, snö, värme o kyla i 20 år.
 
Som tur är kan människor som slutar äta, detta, o då menar jag slutar dricka öl, äta pasta, bröd, ost, mjölk osv. få sina tarmar renare p.g.a., friktionen av annan mat som passerar igenom, och typ aloe vera är glatt och hjälper till att rensa ut plack, samt fasta ger tarmen tid att hela sig självt eller en tarm renings kur gör jobbet snabbare. Låter kanske tufft men jag saknar inte dessa livsmedel när jag lyfter tyngder, springer kort distans, lång distans lika lätt som elit idrotts män, är fenomenalt pigg och mår som en prins.
 
Anledningen till att många konsumerar vitaminer, mineraler i allt högre koncentrationer, är ett försök till att kring gå problemet. Problemet är egentligen att vi inte har tillgång till urbefolkningens kunskap runt om hela jorden, de har provat att odla spannmål redan 1000-tals år sedan med dåligt resultat,
Nordamerikas indianer höll sig till levnadsvanor som skulle ge hela stammen positiva fördelar i sju generationer, de sade att "den vita mannen kommer att ha mycket mat på bordet men dö av hunger" för 250år sedan. De  rövades på kunskap sen utrotades de och nu har vi gått i fällan av makt eliten som har använt detta för sitt ego/rädslo baserat ledarskap.
 
Lungorna är till för att ta upp syre ur luften. Formen på lungan är triangulärt, totalt 2m i kvadrat, liten yta längst upp och stor yta samt tätare med receptorer som utvinner syret längst ner. Det som händer med överviktiga personer är att deras tjocka buk trycker uppåt och pressar ihop lungan så att den inte kan röra sig fullt ut, alltså blir nederdelen av lungan inte verksam, ja ni förstår konsekvensen av detta. Det sägs att en cell kan leva hur länge som helst om den bara får tillräckligt med syre, och att en människas celler är bara max 7år gammal då menar jag emaljen i våra tänder allt annat är mycket yngre, så vi är alla relativt unga 98% av kroppen är bara ca 1-2år då förstår ni potentialen i denna fantastiska maskin.
 
Har själv blivit kvitt min födoämnes allergi, genom att tarmen blivit ren och inte längre retas av inflammationer. Har skippat allt socker då detta hamnar i blodet och påverkar de vita blodkropparnas elektricitet skillnad mellan kärna och skal, vilket behövs för att omringa bakterier, virus, så att de kissas ut och vi får ett rent blod. Värre är när de vita blodkropparna dör så bidrar de till ännu mera syra till att förstöra ännu mera vita blodkroppar.
 
För mycket socker i kroppen gör att svamp och parasiter växer sig större samt att i tarmen ökar bakterier som spjälkar sockret till fett och vi blir överviktiga. En lever rensning är riktigt bra för att bli kvitt 1000-tals små stenar som blockerar dess funktion, samt en parasit kur för att lätta de olika organens angrepp av dessa till ett friskare liv.

Träning, spring korta intervaller totalt 4min Dr Tabatha, Styrketräning, träna hög intensivt enligt Pete Cisco, kroppen delas upp i 10 övningar. 5 övningar är träning A, 5 övningar är träning B. Varje övning tar 7 sekunder, så ett tränings pass är 7sekunder x 5 = 35 sekunder.
Tror att alla har tid till detta när en träningsvecka är
Måndag : styrketräning A 35 sek.
Tisdag vila.
Onsdag : intervall löpning/cykel 4min.
Torsdag: vila
Fredag: styrketräning B 35sec
Lördag, Söndag: vila
Totalt 5minuter och 10 sekunders träning per vecka :-)

Referens till 3-5minuter, story.
Fakta tillredning Falurödfärg = ungefär som att tillreda pasta, öl, mm.
http://falurodfarg.com/malningsrad/aldre-produkter/recept/


Vänliga hälsningar
Christian Niemichristian.niemi.se@gmail.com
+46 72 84 110 84

Populära inlägg i den här bloggen

D3-Vitamin, Solar du i Spanien, Grekland, Italien eller i Sverige?

Chiafrön är bra för magen

NYPONPULVER SÄNKER KOLESTEROL OCH BLODTRYCK