Omega-3 fiskolja från vildfångad lax och ansjovis, med dubbelt så mycket Omega 3

Omega-3 från vildfångad lax och ansjovis, innehåller upp till dubbelt så mycket Omega 3 som från odlad lax.
Omega 3 är bra för hjärna, hjärta och dina blodkärl.
I fisk finns det två sorters omega-3-fettsyror de kallas EPA och DHA. De skapas främst av alger som fiskarna äter i vilt tillstånd. Odlad fisk får i regel bara pelleterat foder och tillgång till naturlig kost endast de tre sista veckorna innan de hamnar i våra frysdiskar eller mals ner för att användas till omega 3 kapslar, då också med en lägre kvalité än från vildfångad fisk.
Varför omega-3 verkar ha en sådan läkande effekt på kroppen har varit okänt.
Forskarna har nu upptäckt att sjukdomar som förefaller gå att förebygga med ett högt omega-3-intag har en gemensam nämnare, de orsakas av inflammation. Forskningsgruppen hittade två hittills okända grupper av ämnen, resolviner och protektiner, som bildas från omega-3. De har en kraftfull påverkan på inflammationer. Därför tror forskarna att dessa ämnen är en förklaring till att omega-3 skyddar mot hjärtinfarkt och alzheimer.
Den västerländska kosten innehåller ungefär 15 gånger så mycket Omega 6 gentemot Omega 3.
Våra matvanor och förhållandena mellan omega-3 och omega-6 i vår kost har förändrats till det sämre.
Förr, när korna betade färskt gräs och örter, blev det högre halter av omega-3 i både kött och mjölkprodukter. I dag äter de kraftfoder gjort på majs, havre, vete eller korn och då har halten sjunkit. Det gröna gräset och unga sädesplantor innehåller nämligen mycket omega-3.
En färsk studie från Schweiz visar till exempel att ost från kor som betar fritt i alperna innehåller ungefär lika mycket omega-3 som omega-6. I en engelsk cheddarost, gjord på mjölk från kor som får kraftfoder, var det däremot 2,5 gånger så mycket omega-6 som omega-3.
Nya studier; Öka halten av Omega 3 istället för att sänka halten av Omega 6
Viss forskning tyder dock på att synen på omega-6 som enbart inflammationsskapande är förenklad. Walter Willett, epidemiolog vid Harvard School of Public Health i Boston, leder en av världens största forskningsgrupper som studerar hur olika omega-fettsyror i kosten påverkar oss. Deras forskning visar att omega-6 snarare förstärker den antiinflammatoriska effekten av omega-3, förutsatt att en person äter båda ämnena i relativt höga doser. - Det finns inga bra bevis för att vi ska sänka halten omega-6. Vi bör i stället ändra förhållandet genom att öka halten omega-3, säger Walter Willett.
Rent vatten från Antarktis strömmar upp förbi Perus södra fiskevatten
vilket är en bra miljö för den lax och ansjovis som används till vår Omega 3 fiskolja.
Hela 63% fettsyror i kapslar på 1000 mg.
Fiskoljan innehåller 37% EPA och 26% DHA. Läs mer på http://www.bravara.se/Omega3.htm

Omega 3 från vildfångad fisk, beställ på www.nyponpulver.com

Populära inlägg i den här bloggen

D3-Vitamin, Solar du i Spanien, Grekland, Italien eller i Sverige?

Chiafrön är bra för magen

NYPONPULVER SÄNKER KOLESTEROL OCH BLODTRYCK