NYPONPULVER HJÄLPER MÅNGA MED ARTROS

Pain@away Nyponpulver troligen det bästa i Norden.


Smakrikare och med en mörk röd färg som tyder på ett högt antioxidantvärde.

Vårt Ekologiska Nyponpulver kommer från soliga Anderna och är basiskt som vi alla behöver för att ballansera mot den västerländska kosten, som har en hög surhetsgrad.

Nyponpulver kan fördubbla ditt antioxidantintag
Genom att äta 5-10 gram nyponpulver om dagen kan du fördubbla ditt antioxidantintag visar en Norsk studie.
FRAP-värde 39,5 mmol/100 gr, en undersökning i Norge, visar att vegetabiliska matvaror i genomsnitt ger 2,1 mmol antioxidanter per dag. Är du rökare eller vistas mycket i stadsmiljö kan det finnas anledning att öka intaget ytterligare.

Nyponpulver är antiinflammatoriskt visar Vetenskapliga Studier
Vid Rigshopitalet i Köpenhamn visar forskning och studier gjorda av
överläkare Kaj Winther, Gentofte Sjukhus och professor Arsalan Kharazmi
att nypon har stor effekt mot artros, minskar smärta och är bra
för rörlighet i muskler och leder.

Näringsinnehåll i Nyponpulver

C-vitamininnehållet i nyponpulver är ca 10-20 gånger högre än i en apelsin. Nyponen innehåller också Betakaroten vitamin B1, B2, B3, D, E, Flavonoider, vitamin K och folater. Garvämnen (tannin), tiamin, ribloflavin, fruktsocker, pektin, polyfenoler, karotenoider, eterisk olja, vanillin och essentiella fettsyror. 


Nypon innehåller också Quercitin som är känt för sin antihistamineffekt.
Nyponpulver är extremt basiskt, vilket behövs för att skapa balans, då en stor del av den västerländska kosten har en hög surhetsgrad.

Nyponpulver från www.bravara.se
KLICKA HÄR FÖR DIREKTLÄNK TILL PRODUKTEN

Mineraler i Nyponpulver per 100 gr


kalium 1600 mg, magnesium 240 mg, järn 4,2 mg. I mindre mängder finns också zink, koppar, kalcium, bor, fluor, litium, kisel och jod.


Ökat Välbefinnande, bättre sömn med NyponpulverDessutom har man funnit att det välbefinnandet ökat med förbättrad sömnkvalité och positivare humör, utan att producera några sidoeffekter. En dubbelblind, placebokontrollerad och slumpmässig försöksstudie publicerad 2004 i tidningen International Journal of Phytotherapy & Phytopharmacology styrker detta.


Svensk studie visar på skyddseffekter mot missbildningar på foster, hjärtkärl sjukdomar samt cancer.
En annan studie gjord 2003 av Lena Strålsjö på avdelningen för
livsmedelsvetenskap vid Sveriges Lantbruksuniversitet, visar på att det stora folat innehållet har en skyddseffekt mot missbildningar på foster,
hjärtkärl sjukdomar samt cancer.
Folat har uppmärksammats p g a dess skyddande effekt mot fosterskador på centrala nervsystemet (ryggmärgsbråck) och mot spontana aborter. Vidare har studier visat att folat kan sänka halten av homocystein, en oberoende riskfaktor för hjärtkärlsjukdom liksom att det kan ge skydd mot vissa cancerformer och demens, t ex Alzheimer.

Antioxidanter i Nyponpulver motverkar oxidation i hjärnan och i ögat.

I  nr 2 - 2000 av Fakta Trädgård, redogörs det även för att den höga halten av antioxidanter i form av flavonoider kan motverka cancer genom att öka kroppens nedbrytning av carcinogena ämnen från miljö, tobak och mat.
Antioxidanter kan också förhindra en bärare av det farliga kolesterol i blodet från att oxideras, varvid risken för hjärtsjukdomar minskas. Oxiderande proteiner i ögats lins ger grå starr och vitamin C och E
kan ha en förebyggande verkan.
Vid Parkinsons och Alzheimers oxideras hjärnans cellmembran av reaktionsbenägna ämnen och då fungerar inte hjärnan som den ska.


Nyponpulver kan förebygga prostatacancer enligt Dr Nianzeng Xing vid Mayo-kliniken, Rochester Minn.
Han har med studier visat att quercitin kan behandla eller motverka prostatacancer. Detta genom att quercitin blockerar den androgena aktiviteten i de androgen-responsiva mänskliga prostatacancercell-linjerna. Denna studie presenterades vid det 92:a, årliga mötet American Association for Cancer Research (AACR) i New Orleans och publicerades i Science Daily den 27:e mars, 2001.

NYPONPULVER BRA FÖR MUSKLER OCH LEDER
Vägledande och på Internet sedan 1996



DELA GÄRNA ENLIGT NEDAN PÅ DINA SOCIALA MEDIER

GILLA OSS PÅ FACEBOOK
Produkter för din hälsa #bravara Sverige

Populära inlägg i den här bloggen

D3-Vitamin, Solar du i Spanien, Grekland, Italien eller i Sverige?

Chiafrön är bra för magen

NYPONPULVER SÄNKER KOLESTEROL OCH BLODTRYCK