torsdag 27 oktober 2016

ROSENROT

Vad är skillnaden mellan adaptogener och antioxidanter?

Antioxidanter är ämnen som finns i kosten och tillhandahåller ett passivt försvar. 

Antioxidanter verkar på cellnivå och skyddar mot skadliga fria radikaler och förbrukas på köpet.

Adaptogener stärker kroppens försvar mot negativ stress.
Adaptogener verkar på cell- och systemnivå och stärker på fler nivåer och via andra mekanismer, än vad antioxidanter gör.
Adaptogener ger ett mer heltäckande och varierat skydd eftersom de ökar kroppens egen produktion av neuropeptid och värmechocksprotein 72, visar en forskning som pågått under många år i Ryssland.
Hsp72 tillhandahåller ett aktivt försvar och skyddar mot flera olika ämnen som kan skada cellerna, inklusive fria radikaler.

ROSENROTS PULVER
Rosenrot är en adaptogen ört
Som ökar prestationsförmågan och har en lugnande verkan vid inre stress.
Kroppen behöver ett bra försvar mot fria radikaler.
Flera antioxidanter bildas naturligt i kroppen.

För att kunna bilda antioxidanterna behöver vi äta tillräckligt med fullvärdigt protein.
Dessutom behövs mat som innehåller selen som finns i fisk, skaldjur, kött, ägg, samt paranötter, baljväxter och sädesslag.
Zink där kött, skaldjur, mjölk, nötter, baljväxter, fullkornsprodukter är bra källor.
Koppar finns i skaldjur, baljväxter, nötter och mangan, fullkornssäd och bär.

De vanligaste antioxidanterna är vitamin A, C, E, betakaroten och selen.
Finns i sin naturliga form i frukt och grönsaker och skyddar mot inflammationer.
Vitamin A finns bland annat i lever och ägg.
Betakaroten är ett förstadium till A-vitamin och finns i morötter och spenat. Vitamin E finns i vegetabiliska oljor, nötter och ägg.
Vitamin C finns i nypon, bär, frukt och de flesta grönsaker.

Upptaget och funktionen är lika bra både som färska och torkade produkter. Frysta och upphettade produkter kan förlora i näringsvärde.
Så fungerar antioxidanter!
Om du skär itu ett äpple och lämnar det utan att täcka över det blir det ganska snart brunt. Droppar du däremot över lite citronsaft på samma äpple behåller det sin naturliga färg mycket längre.
Citronsaft innehåller C-vitamin, som är en antioxidant. På samma sätt som citronsaft kan förebygga missfärgning av ett äpple, kan den också förebygga skador på kroppens celler. Detta är ett enkelt och åskådliggörande exempel på hur antioxidanter fungerar.

Se upp för multivitaminer
Däremot visar forskning att vitamin A, E och betakaroten i tablettform, multivitamintabletter, tvärtom ökar risken att drabbas av och förvärra förloppet av sjukdomar.
 
Bra produkter för din hälsa

Rosenrot är en adaptogen ört
Som ökar prestationsförmågan och har en lugnande verkan vid inre stress. Rosenrotspulver, Nordens ginseng från äkta rosenrot som kommer från 150 åriga rötter norr om Polcirkeln I dessa trakter har samerna i tusentals år ansett att roten har helande egenskaper och en lugnande verkan.

Nyponpulver är en naturlig antioxidant
Naturliga produkter i sin ursprungliga form är bättre för kroppen och ger ett bättre upptag än kapslar och tabletter. Vårt Pain@way nyponpulver förebygger inflammationer och har hjälpt många i många år.

Pain@way Nyponpulver innehåller per 100 gr, Energi 895 kilojoule, Protein 6,5 gram, Kolhydrat 36 gram, Fett 3,8 gr, Kost fibrer 4,7 gr, Vitamin C 203 milligram, Vidare innehåller nyponpulver Vitamin A, Vitamin B, och är rik på kalium och magnesium, Bioflavonoider, Betakaroten, Pektiner
BLÅBÄRSPULVER

Blåbär innehåller rikligt med polyfenoler som har en antimikrobiell och antioxidativ effekt.
Kombinationen blåbär och probiotika minskade inflammationsdrivande bakterier i tarmen medan mängden hälsofrämjande laktobakterier ökade.


Havtorns bär innehåller höga halter av de antioxidativa vitaminerna C, A, E, K och P med högt flavonoid innehåll. 
Man har hittat mer än tio olika flavonoider. Ämnen med höga halter och som har antioxidativa egenskaper som skyddar mot fria radikaler.


LINGONPULVER
Bär och frukter kan man inte äta för mycket av
Havtorn är liksom Gojibär naturens multivitamin.
Bär och frukter innehåller både vitaminer, mineraler, antioxidanter och nyttiga fetter och kan inte överdoseras eller skapa obalanser.

Chiafrön är rikt på naturliga antioxidanter
Chiafrön är rika på vitamin B, kalcium, fosfor, potassium, zink, koppar, magnesium, 18 aminosyror och innehåller ämnet bor som fungerar som en katalysator för upptagandet av kalcium.

Chiafrön innehåller Protein, är bra för magen, skelett och ditt immunförsvar.

Näringsdeklaration Ekologiska Chiafrön
per 100 g Portion (6 g)
Protein (g) 20,6
Fett Totalt (g) 30,334,19
Mättat fett (g) 3,28
Enkelomättat fett (g) 2,13
Fleromättat fett (g) 24,9
Omega-6 6,06
Omega-3 18,51
Kolesterol (g) 0
Kolhydrater
Smältbar (g) 12
Socker totalt 3
Kostfiber
Total (g) 38,7
Löslig (g) 4,51
Olöslig (g) 34,19
Natrium (mg) 11,97
Kalium (mg) 607,2
Kalcium (mg) 616
Järn (mg) 8,27
Fosfor (mg) 626,56
Magnesium (mg) 30,8
Zink (mg) 5,98
Niacin (mg) 3,61
Koppar (mg) 1,97
Källa A.Schauss, Kuman Health


Energi (Kcal) 530

www.brabara.se




DELA GÄRNA ENLIGT NEDAN PÅ DINA SOCIALA MEDIER

GILLA OSS PÅ FACEBOOK
Produkter för din hälsa #bravara Sverige



.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Senaste Inlägg

En penicillinkur sänker immunförsvaret i 3 månader

Probiotika I en bra probiotisk tarmflora bildas ett flertal B-vitaminer och K-vitamin. Nyttiga bakterier  och e n frisk tarmflo...

10 mest visade