ÖKAD LIVSLÄNGD MED NÄRINGSRIKARE MAT

Nobelpristagare förespråkar näringstätare mat


Målsättningen för den mat som odlas är stora skördar, istället borde det vara inriktat på att bli näringstätare, för att motverka kroniska sjukdomar säger Elisabeth Blackburn, som är ledande forskare om ålderns påverkan på kroppen.


Näringstätare mat och en bra livsstil
Elisabeth fick Nobelpriset 2009 för sina upptäckter om telomererna, cellernas energifabrik.
Näringstätare mat och en bra livsstil är saker som du kan påverka, för ett längre och friskare liv.
Dina gener har betydelse men inte så stor påverkan som din livsstil och den mat du äter.
Mycket socker, söta drycker och processat kött ger kortare telomerer, vilket innebär större risk för kroniska sjukdomar och ett kortare liv.

Vi behöver äta en kost med mer omega 3 och mer mikronäringsämnen.
Mikronäringsämnen finns i torkade frukter och bär men inte i kemiskt sammansatta vitaminer eller multivitaminer.
Med en näringsfattig kost så finns det all anledning att äta mycket ekologiska bär och frukter som innehåller en mix av både vitaminer, mineraler och mikronäringsämnen som också gör att upptaget i kroppen blir bättre.
Bäst är upptaget från färska eller torkade bär och frukter, frysta produkter kan förlora en del näringsämnen.





Forskning leder till kraftigt ökad livslängd
Att äta varierad, näringstät mat och att motionera är viktigt för din livslängd och hälsa, kortare tider av stress kan till och med vara positivt, medan kronisk stress är nedbrytande.


Populära inlägg i den här bloggen

D3-Vitamin, Solar du i Spanien, Grekland, Italien eller i Sverige?

Chiafrön är bra för magen

NYPONPULVER SÄNKER KOLESTEROL OCH BLODTRYCK