torsdag 7 juni 2012

Att äta rätt är inte lätt

Det har inte varit någon bra utveckling att gå från närproducerat småjordbruk till storskalig livsmedelsindustri för den allmänna hälsan.

Om man går runt i en Livsmedelsaffär och försöker hitta produkter som inte innehåller socker, vitt mjöl, arom ämnen eller annan kemisk smörja, som våra gener inte känner igen, så kommer man snabbt fram till att 80% av det som finns på hyllorna ska man helst undvika.
Varför har det blivit så? I början på 1700 talet åt vi ca 0,4 kg socker per person och år, en konsumtion som sedan steg till drygt 4 kg på 1800 talet för att sedan 10 dubblas under 1900-talet och idag beräknar man att Svenskens årliga konsumtion av socker uppgår till 46 kg. Många förknippar socker med att äta godis, men dagligen får vi i oss massor med socker som finns i bröd, drycker, fil, yoghurt och färdiglagad mat. Socker är billigt och skapar beroende, därför tillsätts det i många produkter.
Helt klart är att att felaktig kost orsakar många sjukdomar och att många måste gå på livslång medicinering för att vi äter fel.

Det är ditt eget val ...  läs hela nyhesbrevet här!
Genom att äta en proteinrik frukost utan kolhydrater så kommer du att känna dig mätt längre och få en bättre balans på dina blodsockervärden under resten av dagen. Frukosten är ditt viktigaste mål, så här kommer några förslag på en bra start på dagen.


 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Senaste Inlägg

SÖTNINGSMEDEL KAN SKADA TARMFLORAN

Sötningsmedel kan skada tarmfloran Dricker du mycket light-läsk? Då bör du kanske tänka dig för. Nya forskningsrön visar nämligen att sötn...

10 mest visade