fredag 13 juli 2012

Varierad träning är viktig för din framtida hälsa

All motion är  bra, men löpning är bäst
Tillhör du dom som brukar gå på gym, ta dagliga promenader eller inte träna alls, så har du mycket att vinna på en allsidig träning visar ny forskning.
Egentligen borde det inte vara svårt att sätta upp ett mål med sin träning, skriv gärna ner! Jag vill börja träna för att...? och planera sedan in det i din vardag när och hur du ska träna. Bättre att träna lite än inget alls.
Öka din inlärningsförmåga och koncentration genom löpning

När du springer och 30-60 minuter efter din löpning fungerar din hjärna som bäst. Alla som springer har kanske redan anat det och märkt det genom att man löser problem och planer nästan lite omedvetet när man är ute på en träningsrunda.
Det visar nu också en studie på blivande astronauter till Mars som har suttit instängda liknande en rymdkapsel i 570 dagar, mätningar gjordes också på hjärnan under deras styrketräningspass, men det gav ingen effekt.
Det förklarades med att löpning är en uråldrig rytm som alltid har varit uppskattat och att våra gener har en stor betydelse även där liksom i vad vi äter.

Träning stärker immunförsvaret och motverkar åldrandet.
Träning gör gott ända ner på cellnivå. Träning din bästa förebyggande medicin. Fysiskt aktivitet minskar inflammationer i kroppen. Att börja springa håller hjärnan i trim.
Daglig träning miskar fallolyckor när du blir äldre.
Läs mer om hur träningen påverkar din hälsa

Det finns vita och röda skelettmuskler som båda är lika viktiga
De röda är långsamma och uthålliga som du tränar vid längre promenader, de behöver en jämn tillförsel av syrerikt blod. De vita är 4 gånger snabbare och reagerar direkt, vid oväntade händelser eller när du tar i lite extra, mer som en kemisk reaktion, de har ingen uthållighet men är otroligt viktiga för din balans och reaktion. Därför är viktigt att bevara funktion och styrka i båda muskelgrupperna även när man blir äldre.

Så här kommer du igång eller förbättrar din träning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Senaste Inlägg

SÖTNINGSMEDEL KAN SKADA TARMFLORAN

Sötningsmedel kan skada tarmfloran Dricker du mycket light-läsk? Då bör du kanske tänka dig för. Nya forskningsrön visar nämligen att sötn...

10 mest visade