tisdag 6 januari 2015

KROPPENS LÄKNINGSFÖRMÅGA


Din kropp är ett biologiskt underverk

Din kropp gör allt för att överleva och hålla dig frisk.

Den har en otrolig läkningsförmåga, den står emot 10 biljoner bakterier som finns på huden, den oskadliggör inkräktare, reparerar skador utan att du behöver tänka på det.
Täpper till skadade blodkärl, återställer skadade nerver, läker brutna ben, läker sår, reparerar skadade muskler, visst är det fantastiskt!


Huden är ett svårforcerat hinder, vårt bästa verktyg mot yttre faror, infektioner och bakterier. Talgkörtlar skyddar oss från uttorkning och skapar en vattentät hud. På vår hud finns det 10 miljoner bakterier som skulle trivas perfekt i vår inre miljö om de kom in, men huden skyddar oss och genom hudavlagringar på så sätt följer bakterierna med. 
Vi gör oss av med trettiotusen hudceller i minuten och byter hela huden varje månad och på 9 månader har vi bytt större delen av våra celler i kroppen.

Genom näsa och ögon är vi hela tiden utsatta för mikroorganismer, svampsporer som vi andas in, bakterier och virus från andra människor. 
Men en nysning kommer det ut vattenmolekyler i en fart av 160 km i timmen som direkt sträcker ut sig i 3,5 m och det finns även studier på att efter en nysning i en tunnelbanevagn, går det efter några minuter att identifiera bakterierna i hela vagnen. 
Chia vinner över 3 andra klassiker
Med andra ord det är helt omöjligt att undvika att bli utsatt, luften vi andas är full av svampsporer, om inte immunförsvaret fungerade skulle vi inte överleva mer än några veckor. När vi utsätts för nya bakterier så är vi beroende av ett starkt immunförsvar.

Kosttillskott stärker immunförsvaret
Se till att du får i dig ett berett spektrum av vitaminer och mineraler för att stärka ditt immunförsvar.


Regelbundna träningspass stärker immunförsvaret
Löpning, stretching och yoga hjälper till att hålla din kropp frisk längre. Att stretcha eller töja dina muskler bara så lite som 1 minut morgon och kväll kommer att göra dig smidigare och troligtvis minska värk i kropp och leder. I många fall så är det korta muskler som är en orsak till värk i kroppen.

Frisk, Kropp, Huden, Svampsporer, Mikroorganismer, Bakterier, Virus, immunförsvar, Kosttillskott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Senaste Inlägg

SÖTNINGSMEDEL KAN SKADA TARMFLORAN

Sötningsmedel kan skada tarmfloran Dricker du mycket light-läsk? Då bör du kanske tänka dig för. Nya forskningsrön visar nämligen att sötn...

10 mest visade