torsdag 13 augusti 2015

D3 - VITAMIN PÅVERKAR ALLA ORGAN I KROPPEN

D3-VITAMIN STÄRKER IMUNFÖRSVARET

D3-vitamin produceras i huden under mitten på juni till mitten av juli i Sverige.

Med kosttillskott kan du se till att inte få brist på D3-vitamin för resten av året.

Ny forskning visar att immunförsvaret inte kan aktiveras utan D-vitamin.
En åldrande hjärna behöver också D-vitamin för att inte härskna.
D-vitamin minskar också risken för åldersjukdomar som Parkinsons och Ahlzeimers.

D3-vitamin är Nyckeln till kroppens immunförsvar D3-vitamin stärker skyddet mot t.ex. diabetes och tarmcancer. Europeiska kommissionen rekommenderar D3-vitamin 2000 IE som kosttillskott. För att få i dig samma mängd behöver du dricka 13 liter mjölk eller äta 35 ägg per dag, vilket inte är att rekommendera. Symtom på D vitaminbrist kan vara diffusa, som värk, muskelsvaghet, irritation, nedstämdhet och koncentrationssvårigheter.


D3-vitamin påverkar alla organ i kroppen
D-vitamin säkrar balansen mellan våra hormonnivåer.
För lite D-vitamin höjer nivån av vissa hormoner och sänker nivån av andra, båda delarna kan orsaka sjukdom. Nya studier visar också att 90 procent av alla kvinnor med ägglossnings problem har låga D-vitaminnivåer.
Även artros har samband med D3-vitaminbrist antyds av en långtidsuppföljning av knäartrospatienter i USA. D3- vitamin 50 mikrogram motsvarar 2000 IE.
Äldre har upp till 75% sämre förmåga att producera D3-vitamin.
En mörkhyad person behöver betydligt mer UV-ljus än en ljushyad person för att producera lika mycket D-vitamin. Därför har äldre samt mörkhyade personer som bor i Sverige extra stor risk att drabbas av D-vitaminbrist.
Behåll ett starkt skelett livet ut med hjälp av D3-vitamin Kalcium och D-vitamin behövs för att bygga upp benvävnaden, behålla ett starkt skelett livet ut, för musklernas och nervernas funktion, samt för att blodet ska kunna koagulera. Om blodet inte får tillräckligt med kalcium så tar kroppen Kalciumets viktigaste uppgift är att fungera som ett centralt byggmaterial för benstommen. Dessutom deltar det bl.a. i blodets koagulering och i kommunikationen mellan cellerna.
Svensk studie visar att 25% av alla förskolebarn som deltog i studien hade för låga D-vitaminhalter redan i slutet på sommaren, vilket bevisar att solen inte kan producera tillräckligt med D-vitamin trots sol och bad även i slutet av juli. Studien är gjord av Umeå Universitet. Vid en uppföljning under mars månad hade endast 10% en optimal nivå.
När du vistas utomhus 20 minuter i solen fylls våra depåer med D-vitamin vilket motsvarar en dos på 250 mikrogram som lagras i kroppen. Övriga 47 veckor då solen inte står tillräckligt högt på våra breddgrader så behöver vi fylla på D-vitamindepån med kosttillskott.
Nya studier visar att barn som får i sig mycket D3-vitamin under uppväxten löper 80 procent lägre risk att drabbas av Typ 1-diabetes. Människor med D-vitaminbrist kan också löpa ökad risk för att drabbas av vissa cancertyper, hjärt- och kärlsjukdomar och även Edward Giovannucci andra sjukdomar som multipel skleros (MS), säger Edward Giovannucci, professor vid Harvard-universitetet.
Nya Europeiska studier visade också nyligen att låga D3-vitamin nivåer ger försämrad inlärningsförmåga. 
I en mental test fick personer med den högsta D-vitamin nivån dubbelt så bra resultat som de med den lägsta nivån.
Finska forskare har upptäckt ett samband mellan låga halter av vitamin D och utveckling av Parkinsons sjukdom senare i livet, enligt en studie publicerad i Archives of Neurology i juli 2010. Personer med låga halter av vitaminen tycks ha en trefaldigt högre risk att utveckla Parkinsons. Sjukdomar som cancer, diabetes, MS, och depression kan uppkomma till följd av D-vitaminbrist. Även barnlöshet kan tillskrivas brist på D-vitamin.
Om man har brist på D3-vitamin tas bara 10-15% av kalcium upp i kroppen som man får via maten. Upptaget av kalcium, liksom andra näringsämnen är maximalt 20% av det vi äter och kan vara så lågt som endast 4% i hög ålder, bäst upptag har man i 20 årsåldern, sedan blir upptaget lägre med stigande ålder. Om man konsumerar mycket kaffe, alkohol och salt ökar man också utsöndringen av kalcium i kroppen.
Mörkhyade har 6 gånger svårare att tillgodogöra sig D3-vitamin och böra inta D-vitamin året runt.
Mörkhyade personer har svårare att tillgodogöra sig D-vitamin från solen och kan få brist av att leva i solfattiga länder som Sverige.
Solar du i Spanien eller i Sverige?Många svenskar bor långa perioder under höst och vinter i Spanien och andra åker på Rehab resor till Spanien för att de känner att de mår bättre och har mindre ledvärk i den Spanska solen. Det kan finnas många förklaringar till det, varar en kan vara brist på D3-vitamin.
Under större delen av året i Sverige så har solens strålar fel våglängd för att ge D-vitamin.
Tyvärr så står solen endast så högt i Sverige under 4-5 veckor för att vi ska kunna dra nytta av det, därför behöver vi tillsätta ganska höga halter av D3-Vitamin resterande del av året.
Överviktiga har svårt att tillgodogöra sig D3-vitamin
Överviktiga personer lider brist på D-vitamin vilket kan bero på att det fettlösliga D-vitaminet binds i kroppsfettet så att de inte kan tillgodogöra sig det i blodet. Det krävs stora mängder D-vitamin för att mätta vävnaderna så att det blir något över som kan tas upp av kroppen.
D3-vitamin skyddar gravida mot MS 
Två Umeå-forskare har studerat över 290.000 blodprover insamlade i norra Sverige och funnit att kvinnor med höga D-vitaminnivåer löpte 61 procent lägre risk att utveckla MS jämfört med dem som hade lägre D-vitaminnivåer.
Se mer information på www.bravara.info
http://www.bravara.se/shop/product/d3-vitamin?tm=kosttillskott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Senaste Inlägg

SÖTNINGSMEDEL KAN SKADA TARMFLORAN

Sötningsmedel kan skada tarmfloran Dricker du mycket light-läsk? Då bör du kanske tänka dig för. Nya forskningsrön visar nämligen att sötn...

10 mest visade