Baka ditt eget ekologiska bröd utan socker och kemikalier.

Baka ditt eget ekologiska bröd utan socker och kemikalier.

EKOLOGISKT FRÖKNÄCKE

100 g Solrosfrö eko
100 g Pumpakärnor eko
100 g Sesamfrö eko
1-2 tsk salt
0,5 l vatten
Blanda allt och låt stå och svälla i 10 min.
Bred ut på 2 bakplåtsklädda plåtar med en slickepott och grädda i varmluftsugn 160 g ca 1 tim. Vänd och byt plats på plåtarna efter halva tiden. Ta bort papper inom någon minut efter det är klart.
Vi rekommenderar Toppits bakplåtspapper med struktur som släpper bättre från brödet.
Recept från www.bravara.se
Psylliumfröskal innehåller 85% högkvalitativa kostfibrer 
De kostfibrer hon studerar bryts ner till fettsyror som smörsyra och propionsyra, som utgör tarmslemhinnans favoritföda. Precis som hela kroppen behöver bra näring, så behöver varje organ i kroppen få sin speciella näring. Smörsyran gör att tarmens slemhinna håller sig tät och stark, förklarar hon.
En frisk slemhinna är en barriär mot de giftiga ämnen som kan passera tarmen, och löper också mindre risk för inflammationssjukdomar. Problemet är bara att de flesta kostfibrer bryts ner i början av tjocktarmen, medan ulcerös kolit och Cancer framförallt drabbar den nedre delen av tjocktarmen.

MAJSBRÖD

2 dl majsmjöl
0,75 dl solroskärnor
0,25 dl pumpakärnor
0,50 dl sesamfrö
0,50 dl Chiafrön Eko
0,50 dl god olivolja
2 dl kokande vatten
Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt oljan och sedan det kokande vattnet. Bred ut på bakplåtspappers klädd plåt. Dela i lagom stora bitar och strö över mald Himalaya salt.
Grädda i varmluftsugn 150 grader 1 timme.



Populära inlägg i den här bloggen

Av vår kroppsvikt utgörs hela 5% av mineraler som är lika viktiga som vitaminer.

Chiafrön innehåll

Artros drabbar 8 av 10 människor under deras livstid