Baka ditt eget ekologiska bröd utan socker och kemikalier.
Baka ditt eget ekologiska bröd utan socker och kemikalier.
EKOLOGISKT FRÖKNÄCKE
100 g Solrosfrö eko
100 g Pumpakärnor eko
100 g Sesamfrö eko
30 g Chiafrön Eko
1-2 tsk salt
0,5 l vatten
Blanda allt och låt
stå och svälla i 10 min.
Bred ut på 2 bakplåtsklädda plåtar med en slickepott och
grädda i varmluftsugn 160 g ca 1 tim. Vänd och byt plats på plåtarna efter
halva tiden. Ta bort papper inom någon minut efter det är klart.
Vi rekommenderar Toppits bakplåtspapper med struktur som
släpper bättre från brödet.
Recept från www.bravara.se
Psylliumfröskal
innehåller 85% högkvalitativa kostfibrer
De kostfibrer hon studerar bryts ner till fettsyror som smörsyra och propionsyra, som utgör tarmslemhinnans favoritföda. Precis som hela kroppen behöver bra näring, så behöver varje organ i kroppen få sin speciella näring. Smörsyran gör att tarmens slemhinna håller sig tät och stark, förklarar hon.
De kostfibrer hon studerar bryts ner till fettsyror som smörsyra och propionsyra, som utgör tarmslemhinnans favoritföda. Precis som hela kroppen behöver bra näring, så behöver varje organ i kroppen få sin speciella näring. Smörsyran gör att tarmens slemhinna håller sig tät och stark, förklarar hon.
En
frisk slemhinna är en barriär mot de giftiga ämnen som kan passera tarmen, och
löper också mindre risk för inflammationssjukdomar. Problemet är bara att de
flesta kostfibrer bryts ner i början av tjocktarmen, medan ulcerös kolit och
Cancer framförallt drabbar den nedre delen av tjocktarmen.
MAJSBRÖD
2 dl majsmjöl
0,75 dl solroskärnor
0,25 dl pumpakärnor
0,50 dl sesamfrö
0,50 dl Chiafrön Eko
0,50 dl god olivolja
2 dl kokande vatten
Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt oljan och sedan det
kokande vattnet. Bred ut på bakplåtspappers klädd plåt. Dela i lagom stora
bitar och strö över mald Himalaya
salt.
Grädda i varmluftsugn 150 grader 1 timme.