Antioxidanter verkar på cellnivå och skyddar mot skadliga fria radikaler.
ANTIOXIDANTER Vad är skillnaden mellan antioxidanter och adaptogener? Antioxidanter är ämnen som finns i kosten och tillhandahåller ett passivt försvar. Så fungerar antioxidanter! Droppar du däremot över lite citronsaft på samma äpple behåller det sin naturliga färg mycket längre. På samma sätt som citronsaft kan förebygga missfärgning av ett äpple, kan den också förebygga skador på kroppens celler. Detta är ett enkelt och åskådliggörande exempel på hur antioxidanter fungerar. Nyponpulver är en naturlig antioxidant Bär och frukter kan man inte äta för mycket av Vitaminer är ämnen somkroppen inte kan tillverka själv Havtornspulver innehåller höga halter av de antioxidativa vitaminerna Man har hittat mer än tio olika flavonoider. Ämnen med höga halter och som har antioxidativa egenskaper som skyddar mot fria radikaler. C, A, E, K och P med högt flavonoid innehåll.
Chiafrön innehåller Protein, är bra för magen, skelett och ditt immunförsvar. Blåbär innehåller rikligt med polyfenoler som har en antimikrobiell och antioxidativ effekt. Produkter för din hälsa #bravaraSverige
Adaptogener stärker kroppens försvar mot negativ stress. Rosenrot är en adaptogen ört För att kunna bilda antioxidanterna behövs fullvärdigt protein. De vanligaste antioxidanterna är vitamin A, C, E, betakaroten och selen. Finns i sin naturliga form i frukt och grönsaker och skyddar mot inflammationer.
Vitamin A finns bland annat i lever och ägg.
Vitamin C finns i nypon, bär, frukt och de flesta grönsaker. Upptaget och funktionen är lika bra både som färska och torkade produkter. Frysta och upphettade produkter kan förlora i näringsvärde.
| Orac-toppen
|
Orac-toppen
Här kan du se hur mycket du får i dig per 073-1027000
Orac per 100 gr | Enheter |
Torkat korngräspulver | 25500 |
Gojibär | 25000 |
Mörk choklad | 13120 |
Torkade plommon | 5770 |
Blåbär | 3400 |
Granatäpplen | 3307 |
Russin | 2830 |
Björnbär | 2036 |
Tranbär | 1750 |
Vitlök | 1662 |
Jordgubbar | 1540 |
Spenat | 1260 |
Hallon | 1220 |
Grönkål | 1170 |
Squash | 1150 |
Plommon | 949 |
Alfalfagroddar | 930 |
Ångad spenat | 909 |
Broccoli | 890 |
Rödbetor | 840 |
Avokado | 782 |
Apelsiner | 750 |
Röda druvor | 739 |
Röd paprika | 710 |
Körsbär | 670 |
Gröna druvor | 650 |
Kiwi | 610 |
Blodgrapefrukt | 483 |
Kidneybönor | 460 |
Lök | 450 |
Majs | 400 |
Aubergine | 390 |
Blomkål | 385 |
Gröna ärtor | 375 |
Sötpotatis | 300 |
Kål | 295 |
Grönsallad | 265 |
Cantaloupe-melon | 250 |
Bananer | 210 |
Äpplen | 207 |
Tofu | 205 |
Haricots verts | 200 |
Morötter | 200 |
Tomater | 195 |
Zucchini | 176 |
Aprikoser | 175 |
Persikor | 170 |
Päron | 134 |