Inlägg

Börja springa, en underbar känsla

Bild
Då är jag igång med träningen igen , första gången i förrgår efter 10 dagar utan löpning på grund av ryggproblem orsakade av lite höststädning i trädgården. Bara känslan att kunna gå, springa, lufsa, skutta runt igen är helt underbar utan att behöva bry sig om något annat, intervaller, tider osv. Alla löpare förstår säkert känslan. För dig som aldrig brukar springa , rekommenderar jag att börja med att byta ut varannan minut i promenaden mot att jogga lite lätt i en minut, varvat med att gå i 1 minut, svårare än så behöver det inte vara. Upprepa varannan dag och inom ett par veckor kommer du att längta till dina träningspass som inte bara är bra för fysiska hälsan, utan man mår också mycket bättre psykiskt efter varje träningspass. Att springa eller cykla i en härlig natur förstärker naturligtvis intrycken, men har man ont om tid, kan en tur runt kvarteret också vara tillräckligt. Ha en bra dag!

Varierad träning är viktig för din framtida hälsa

Bild
All motion är  bra, men löpning är bäst Tillhör du dom som brukar gå på gym, ta dagliga promenader eller inte träna alls, så har du mycket att vinna på en allsidig träning visar ny forskning. Egentligen borde det inte vara svårt att sätta upp ett mål med sin träning, skriv gärna ner! Jag vill börja träna för att...? och planera sedan in det i din vardag när och hur du ska träna. Bättre att träna lite än inget alls. Öka din inlärningsförmåga och koncentration genom löpning När du springer och 30-60 minuter efter din löpning fungerar din hjärna som bäst.  Alla som springer har kanske redan anat det och märkt det genom att man löser problem och planer nästan lite omedvetet när man är ute på en träningsrunda. Det visar nu också en studie på blivande astronauter till Mars som har suttit instängda liknande en rymdkapsel i 570 dagar, mätningar gjordes också på hjärnan under deras styrketräningspass, men det gav ingen effekt. Det förklarades

Pain@way Nyponpulver är en ren naturprodukt

Bild
Till Painaway Nyponpulver används endast nyponskal och nyponkärnor från vilt växande nypon från Anderna, där jorden inte är använd för jordbruk med konstgödsel och besprutning eller förorenad av avgaser från bilar och industri. I detta område, på den höga höjd som nyponen plockas, existerar inte den insekt som livnär sig på nypon och därför är produkten helt fri från mask. Förmodligen är nypon från detta område den enda maskfria nyponprodukten som finns att köpa. Pain@way Nyponpulver innehåller ovanligt mycket C-vitamin , lindrar ledvärk och är en stark antioxidant som även har haft positiva effekter på allmänna inflammationer i kroppen. Man kan ofta läsa att frukters positiva effekt sitter i skalen och det ska vara färgade frukter. Nypon innehåller det i särklass högsta antioxidantivärdet av alla frukter: 40 mmol/100 g. Granatäpplen är tvåa med 11 mmol/100 g och blåbär trea med 8 mmol/100 g. Det är nästan 4 gånger mer än Granatäpple o

Chiafrön, chiapulver, vad är skillnaden?

Bild
Chia är Världens mest funktionella och potenta råvara Chiapulver Eco med Omega 3 innehåller 35% kostfibrer och 20% högkvalitativt protein, rikt på vitamin B, kalcium, fosfor, potassium, zink, koppar, magnesium och dessutom 18 aminosyror. Nu använder många amerikanska löpare Chia som kosttillskott för att orka mer och förbättra sin kapacitet. Se Runners World april 2012. Chia innehåller alla livsviktiga aminosyror, vilket gör det till ett komplett proteintillskott Chia är dessutom en av världens bästa omega 3 källor och har visat sig ha en aptit och kolesterolsänkande verkan. Kostfibrer är nyttigt, men det är skillnad på fiber visar en ny studie från USA 30% kostfibrer per dag minskar dödligheten med 22%, samma studie visar också att industriellt framställda fibrer som ofta tillsätts i hel och halvfabrikat inte har några som helst positiva effekter. Så där har Chia också en funktion att fylla. Vad är skillnaden på Chiafrön och Chiapulver? Läs mer på http://www.hyra.nu/nyhetsbrev/

Att äta rätt är inte lätt

Bild
Det har inte varit någon bra utveckling att gå från närproducerat småjordbruk till storskalig livsmedelsindustri för den allmänna hälsan. Om man går runt i en Livsmedelsaffär och försöker hitta produkter som inte innehåller socker, vitt mjöl, arom ämnen eller annan kemisk smörja, som våra gener inte känner igen, så kommer man snabbt fram till att 80% av det som finns på hyllorna ska man helst undvika. Varför har det blivit så? I början på 1700 talet åt vi ca 0,4 kg socker per person och år, en konsumtion som sedan steg till drygt 4 kg på 1800 talet för att sedan 10 dubblas under 1900-talet och idag beräknar man att Svenskens årliga konsumtion av socker uppgår till 46 kg. Många förknippar socker med att äta godis, men dagligen får vi i oss massor med socker som finns i bröd, drycker, fil, yoghurt och färdiglagad mat. Socker är billigt och skapar beroende, därför tillsätts det i många produkter. Helt klart är att att felaktig kost orsakar många sjukdomar och att många m