D3-Vitamin, Solar du i Spanien, Grekland, Italien eller i Sverige?


Ny forskning visar att immunförsvaret inte kan aktiveras utan D-vitamin.
D-vitamin produceras i huden under mitten på juni till mitten av juli i Sverige.


Solar du i Spanien eller i Sverige?  Många svenskar bor långa perioder under höst och vinter i Spanien och andra åker på Rehab resor till Spanien för att de känner att de mår bättre och har mindre ledvärk i den Spanska solen. Det kan finnas många förklaringar till det, varar en kan vara brist på D3-vitamin. I Spanien står solen så högt på himmelen så att de strålar som producerar D3-Vitamin i huden slipper igenom atmosfären och ger oss den nyttiga D3-vitaminen direkt genom huden.
Tyvärr så står solen endast så högt i Sverige under 4-5 veckor för att vi ska kunna dra nytta av det, därför behöver vi tillsätta ganska höga halter av D3-Vitamin resterande del av året.
Svensk studie visar att 25% av alla förskolebarn som deltog i studien hade för låga D-vitaminhalter redan i slutet på sommaren, vilket bevisar att solen inte kan producera tillräckligt med D-vitamin trots sol och bad även i slutet av juli. Studien är gjord av Umeå Universitet. Vid en uppföljning under mars månad hade endast 10% en optimal nivå.
När du vistas utomhus 20 minuter i solen fylls våra depåer med D-vitamin vilket motsvarar en dos på 250 mikrogram som lagras i kroppen. Övriga 47 veckor då solen inte står tillräckligt högt på våra breddgrader så behöver vi fylla på D-vitamindepån med kosttillskott.

Senaste Inlägg

NYPONPULVER SÄNKER KOLESTEROL OCH BLODTRYCK

NYPONPULVER FRÅN ANDERNA Nyponpulver förebygger hjärt- kärlsjukdom Med en dryck baserad på nyponpulver uppvisade en grupp övervi...

10 mest visade