onsdag 18 mars 2015

HAR DU D3-VITAMINBRIST?

D3-vitamin från solen och mat räcker inte visar ny Svensk studie!

Brist på D3 vitamin hos mer än 50% av Sveriges befolkning

En D3-vitamin studie på 500 Göteborgare visar att troligtvis mer än 50% av Sveriges befolkning bör öka sitt intag av D3-vitamin. Vanlig kost och daglig vistelse i solen räcker inte för att nå upp till de nivåer som skyddar mot ett flertal sjukdomar.
Vi rekommenderar ett dagligt intag på 2000 IE. 

D-vitamin produceras i huden under mitten på juni till mitten av juli i Sverige.
Med kosttillskott kan du se till att inte få brist på D3-vitamin för resten av året. Ny forskning visar att immunförsvaret inte kan aktiveras utan D-vitamin.

 www.bravara.se
D3-vitamin 2000 IE
D3-vitamin är Nyckeln till kroppens immunförsvar
D3-vitamintärker skyddet mot t.ex. diabetes och tarmcancer. Europeiska kommissionen rekommenderar D3-vitamin 2000 IE som kosttillskott. För att få i dig samma mängd behöver du dricka 13 liter mjölk eller äta 35 ägg per dag, vilket inte är att rekommendera. Symtom på D vitaminbrist kan vara diffusa, som värk, muskelsvaghet, irritation, nedstämdhet och koncentrationssvårigheter.

D-vitamin påverkar alla organ i kroppen
D-vitamin säkrar balansen mellan våra hormonnivåer. För lite D-vitamin höjer nivån av vissa hormoner och sänker nivån av andra, båda delarna kan orsaka sjukdom. Nya studier visar också att 90 procent av alla kvinnor med ägglossnings problem har låga D-vitaminnivåer.

D-vitaminbrist och artros kan ha ett samband
Att även artros har samband med D-vitaminbrist antyds av en långtidsuppföljning av knäartrospatienter i USA. D3- vitamin 50 mikrogram motsvarar 2000 IE.

Äldre har upp till 75% sämre förmåga att producera D-vitamin.
En mörkhyad person behöver betydligt mer UV-ljus än en ljushyad person för att producera lika mycket D-vitamin. Därför har äldre samt mörkhyade personer som bor i Sverige extra stor risk att drabbas av D-vitaminbrist.

Behåll ett starkt skelett livet ut med hjälp av D3-vitamin
Kalcium och D-vitamin behövs för att bygga upp benvävnaden, behålla ett starkt skelett livet ut, för musklernas och nervernas funktion, samt för att blodet ska kunna koagulera. Om blodet inte får tillräckligt med kalcium så tar kroppen Kalciumets viktigaste uppgift är att fungera som ett centralt byggmaterial för benstommen. Dessutom deltar det bl.a. i blodets koagulering och i kommunikationen mellan cellerna.

En åldrande hjärna behöver också D-vitamin för att inte härskna
D-vitamin minskar också risken för åldersjukdomar som Parkinsons och Ahlzeimers.
Beställ och läs mer om D3-vitamin på
http://www.bravara.se/shop/product/d3-vitamin?tm=


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Senaste Inlägg

SÖTNINGSMEDEL KAN SKADA TARMFLORAN

Sötningsmedel kan skada tarmfloran Dricker du mycket light-läsk? Då bör du kanske tänka dig för. Nya forskningsrön visar nämligen att sötn...

10 mest visade