fredag 2 oktober 2015

DAGVATTEN FRÅN BRUNNEN PÅ DIN GATA ÄR FISKENS HEMMAVATTEN

Rent vatten är viktigt för fisken och för de fiskeprodukter vi äter!


Allt som rinner ned i våra dagvattenbrunnar går direkt ut i närmsta vattendrag?

Dagvatten passerar inte någon oljeavskiljare eller reningsverk på väg till fiskarnas hemvist.
Det spelar alltså väldigt stor roll vad som rinner ner där för fiskarna och sedan i sin tur för dig och alla andra som äter fisk från de vattendragen. 
Detsamma gäller också besprutningar i jordbruk, plast och annat som hamnar i våra vattendrag oavsett om det är i närmaste insjö, i bottenhavet eller i andra fiskevatten. 

Det tar 450 år för naturen att bryta ner plast
Sverige och västvärlden är storförbrukare på plast och mycket hamnar tyvärr i naturen och i havet. Visste du att i visa länder i Afrika är plastkassar förbjudna därför att de har så stor negativ påverkan på miljön och på den mat vi ska leva av.


Plastpåse blir mikroplast och fiskarnas föda
Alla vet att haven är utsatta för stora mängder plastskräp som när det bryts ner blir mikroplast. När mikroplast hamnar i vattnet är det omöjligt att rena. Det leder till missbildningar på fisk och hur det sedan påverkar oss vet vi idag väldigt lite om.
Västvärlden är storförbrukare av plast, men ännu syns inga försök till att minska den mängden genom politiska beslut hos oss. Däremot har några Afrikanska länder förbjudet användningen och införsel av plastpåsar, länder som har haft inbördeskrig under 30-tal år går nu före Europa och förbjuder plastpåsar och inför gemensamma städdagar!Att köpa billigt kan därför en belastning för din hälsa
Billiga omega 3 kapslar från odlad fisk eller fiskrester i orena vatten blir då en belastning för dig och kroppens reningsverk i stället för det näringstillskott som det borde vara.


Vi rekommenderar våra Omega 3 kapslar från vildfångad lax och ansjovis!

Rent vatten från Antarktis strömmar upp förbi Perus södra fiskevatten vilket är en bra miljö för den lax och ansjovis som används till vår Omega 3 fiskolja.


Läs mer och köp direkt i vår webbutik till kampanjpris på 
http://www.bravara.se/shop/product/omega-3?tm=


Öka halten av Omega 3 istället för att sänka halten av Omega 6
Viss forskning tyder dock på att synen på omega-6 som enbart inflammationsskapande är förenklad. Walter Willett, epidemiolog vid Harvard School of Public Health i Boston, leder en av världens största forskningsgrupper som studerar hur olika omega-fettsyror i kosten påverkar oss. Deras forskning visar att omega-6 snarare förstärker den antiinflammatoriska effekten av omega-3, förutsatt att en person äter båda ämnena i relativt höga doser. - Det finns inga bra bevis för att vi ska sänka halten omega-6. Vi bör i stället ändra förhållandet genom att öka halten omega-3, säger Walter Willett. 

Vår Omega 3 kommer från vildfångad lax och ansjovis Det är likadant med odlad lax, menar hon. Att låta fisken äta naturlig föda från havet ger ett högre innehåll av Omega 3 men blir för dyrt för odlarna, därför späder de ut fodret med vegetabilier.

REKOMMENDERA GÄRNA ENLIGT NEDAN PÅ DINA SOCIALA MEDIER

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Senaste Inlägg

SÖTNINGSMEDEL KAN SKADA TARMFLORAN

Sötningsmedel kan skada tarmfloran Dricker du mycket light-läsk? Då bör du kanske tänka dig för. Nya forskningsrön visar nämligen att sötn...

10 mest visade