torsdag 8 oktober 2015

FORSKARES RÅD, KASTA ALLA KEMISKT SAMMANSATTA MULTIVITAMINER

Släng alla kemiskt sammansatta multivitaminer

Rådet gäller Multivitamin burkar med C-vitaminbrus, E-vitamin och betakaroten är rådet från Forskaren Volkan Sayin.

E-vitamin och betakaroten förvärrar cancer
Det visar flera studier, redan på -90 visade en Finsk studie på lungcancer och att den förvärrades så snabbt på de som fick E-vitamin och betakaroten, att den studien till och med fick avbrytas.

Antioxidanter skyddar och reparerar dina celler
Antioxidanter skapar inte cancer, men om du väl har cancer så skyddar antioxidanterna även cancercellerna, vilket gör att nya cancerceller skapas.

Det kan jämföras med en bil som körs i 300 km så behöver den ständig service för att in krascha, så fungerar antioxidanter på vanliga celler, de skyddar och reparerar, men ny forskning visar nu att de skyddar även cancercellernas framfart.

Fruktälskaren behöver inte vara orolig
Studier gäller endast multivitamin tabletter och det finns ingenting som säger att det gäller vitaminer från frukter, torkade frukter, grönsaker, färska, torkade eller frysta.
Frukt och grönt är bra och de som äter det behöver inte vara oroliga, de lever ett långt och hälsosamt liv visar många tidigare studier.

Ung cancerforskare tilldelas Assar Gabrielssons pris
Vad Volkan Sayin har kunnat visa i sin avhandling är att möss som fått antioxidanter utvecklar fler och större lungtumörer jämfört med möss som inte fått antioxidanter.
Han visar också att detta sker genom att antioxidanterna neutraliserar syreradikaler och därmed blockerar den så kallade tumörsupressorn p53.
– om p53 inte hade varit blockerad skulle den annars kunna bromsa tillväxten av cancercellerna.

DELA GÄRNA ENLIGT NEDAN PÅ DINA SOCIALA MEDIER


GILLA OSS PÅ FACEBOOK
Bravara Sverige#


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Senaste Inlägg

SÖTNINGSMEDEL KAN SKADA TARMFLORAN

Sötningsmedel kan skada tarmfloran Dricker du mycket light-läsk? Då bör du kanske tänka dig för. Nya forskningsrön visar nämligen att sötn...

10 mest visade