Omega-3 fiskolja från vildfångad lax och ansjovis, med dubbelt så mycket Omega 3
Omega-3 från vildfångad lax och ansjovis, innehåller upp till dubbelt så mycket Omega 3 som från odlad lax. Omega 3 är bra för hjärna, hjärta och dina blodkärl. I fisk finns det två sorters omega-3-fettsyror de kallas EPA och DHA. De skapas främst av alger som fiskarna äter i vilt tillstånd. Odlad fisk får i regel bara pelleterat foder och tillgång till naturlig kost endast de tre sista veckorna innan de hamnar i våra frysdiskar eller mals ner för att användas till omega 3 kapslar, då också med en lägre kvalité än från vildfångad fisk. Varför omega-3 verkar ha en sådan läkande effekt på kroppen har varit okänt. Forskarna har nu upptäckt att sjukdomar som förefaller gå att förebygga med ett högt omega-3-intag har en gemensam nämnare, de orsakas av inflammation. Forskningsgruppen hittade två hittills okända grupper av ämnen, resolviner och protektiner, som bildas från omega-3. De har en kraftfull påverkan på inflammationer. Därför tror forskarna att dessa ämnen är en förklaring til