tisdag 22 januari 2013

D3-vitamin 2000 IE

Europeiska kommissionen rekommenderar D3-vitamin 2000 IE som kosttillskott
För att få i dig samma mängd behöver du dricka 13 liter mjölk eller äta 35 ägg per dag, vilket inte är att rekommendera. Symtom på D vitaminbrist kan vara diffusa, som värk, muskelsvaghet, irritation, nedstämdhet och koncentrationssvårigheter. D3-vitamintärker skyddet mot t.ex. diabetes och tarmcancer.

Svensk studie visar att 25% av alla förskolebarn som deltog i studien hade för låga D-vitaminhalter redan i slutet på sommaren, vilket bevisar att solen inte kan producera tillräckligt med D-vitamin trots sol och bad även i slutet av juli. Studien är gjord av Umeå Universitet. Vid en uppföljning under mars månad hade endast 10%en optimal nivå.
D-vitamin på verkar alla organ i kroppen
D-vitamin säkrar balansen mellan våra hormonnivåer. För lite D-vitamin höjer nivån av vissa hormoner och sänker nivån av andra, båda delarna kan orsaka sjukdom. Nya studier visar också att 90 procent av alla kvinnor med ägglossnings problem har låga D-vitaminnivåer.
En åldrande hjärna behöver också D-vitamin för att inte härskna
D-vitamin minskar också risken för åldersjukdomar som Parkinsons och Ahlzeimers.

Äldre har upp till 75% sämre förmåga att producera D-vitamin.
En mörkhyad person behöver betydligt mer UV-ljus än en ljushyad person för att producera lika mycket D-vitamin. Därför har äldre samt mörkhyade personer som bor i Sverige extra stor risk att drabbas av D-vitaminbrist.
Under större delen av året i Sverige så har solens strålar fel våglängd för att ge D-vitamin.
Mörkhyade har 6 gånger svårare att tillgodogöra sig D-vitamin och böra inta D-vitamin året runt.
Mörkhyade personer har svårare att tillgodogöra sig D-vitamin från solen och kan få brist av att leva i solfattiga länder som Sverige.
För lite solljus.
Personer som av olika skäl inte exponerar sin kropp för solljus kan få D-vitaminbrist.
Fel kost.
Personer som undviker fet fisk och mjölkprodukter riskerar D-vitaminbrist.
Övervikta har svårt att tillgodogöra sig D-vitamin
Överviktiga personer lider brist på D-vitamin vilket kan bero på att det fettlösliga D-vitaminet binds i kroppsfettet så att de inte kan tillgodogöra sig det i blodet. Det krävs stora mängder D-vitamin för att mätta vävnaderna så att det blir något över som kan tas upp av kroppen.
Läs mer på www.bravara.se/d-vitamin.htm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Senaste Inlägg

SÖTNINGSMEDEL KAN SKADA TARMFLORAN

Sötningsmedel kan skada tarmfloran Dricker du mycket light-läsk? Då bör du kanske tänka dig för. Nya forskningsrön visar nämligen att sötn...

10 mest visade