Frukost dämpar hjärnans matimpulser

Starta dagen med en bra frukost
Amerikanska forskare har med hjälp av magnetkamera kunnat konstatera att frukost dämpar hjärnans matimpulser. Om frukosten dessutom är proteinrik blir effekten ännu bättre.
Genom att med magnetkamera studera hjärnan kunde forskarna mäta försökspersonernas aptit och hormonella markörer i hjärnan, och man kunde se hur motiveringen att äta i stor utsträckning påverkades av om försökspersonerna intagit en frukost.
Se hela rapporten

Vi rekommenderar

Börja varje morgon med att lösa upp lite torkade pulver i ett glas vatten och drick på fastande mage. Nypon, Chia, Havtorn, … blanda gärna med flera olika slag, det ger en ökad synergieffekt.

En bra frukost bestående av ägg i någon form, kokt stekt, omelett, äggröra gjord på 1-2 ägg per person. En rejäl portion färsk skivad gurka som är basisk och extra bra för dig som är sur i magen. Tomatjuice eller en sked tomatpuré av bra kvalité istället för tomater ger ett bättre upptag av antioxidanter. Fräs gärna upp lite grönsaker i rapsolja som omväxling, variera mellan broccoli, blomkål, vitkål, morötter eller vad som finns i kylen. Det kan också förberedas på kvällen, så är det bara att värma grönsakerna på morgonen för att spara lite tid. Gärna en kopp grönt eller rött te att dricka till ger en bra start på dagen!

Byt ut bröd och söta drycker som juice.

Du kommer att orka mer under dagen och inte bli lika fort hungrig.
Sockerbehovet kommer att vara borta inom några veckor och du kommer att må bättre och gå ner i vikt.

388:- Nyponpulver 400 gr, Blåbärspulver 250 gr
798:- Pain@way Nypon 900 gr Chiapulver 300 gr och Havtornspulver 250 gr

Populära inlägg i den här bloggen

D3-Vitamin, Solar du i Spanien, Grekland, Italien eller i Sverige?

Chiafrön är bra för magen

NYPONPULVER SÄNKER KOLESTEROL OCH BLODTRYCK