tisdag 23 april 2013

Kan man låta bli att äta periodvis och på så sätt förlänga livet?


Kan man äta periodvis och på så sätt förlänga livet?
Vetenskapsreportern Michael Mosely bestämmer sig för att förändra sitt liv, men han vill inte späka sig dagligen och äta nyttigt jämt. Därför beger han sig till Amerika för att hitta ett annat sätt att bli smalare, må bättre och leva längre. Han provar att fasta och dessutom undersöks fastande ur ett rent vetenskapligt perspektiv. Kan man äta vad som helst de flesta av veckans dagar bara man fastar regelbundet?

Faktiskt så visade forskning redan på -30 talet samma resultat, men ingen förstod varför.

Faktum är att under depressionen så ökade levnadsåldern med 6 år när folk inte hade råd och framförallt inte råd att frossa i mat, vilket innebar en kalorirestrektion, som sedan har visat sig ge ett längre och friskare liv.
Samma resultat kan man se på gamla krigsveteraner från England som överlevde kriget på slagfälten och där ett flertal  var pigga i huvudet och många vart mellan 100-110 år och den äldsta 115 år.
Serien gick som en dokumentär på SVT under 2012 i fyra delar där många var med och berättade om sina liv.
En bra start på dagen
Själv varierar jag min frukost mellan att ena dagen äta grötfrukost med nyponpulver, äpple och banan. Nästa dag en äggfrukost som omelett, kokt eller stekt ägg och ibland med bacon eller skinka. Vi har då också alltid lite sallad med en tredjedelsgurka och lite paprika till. Tomater ersätter vi med tomatpure´ eller soltorkade tomater som innehåller mycket mera näring än växthustomater från Holland som vi aldrig äter längre. Industritomater som används till soltorkade tomater, tomatpuré och ketchup har mer antioxidanter och ett mycket högre näringsvärde än vanliga tomater.

Ät mindre kalorier, inför kalorirestriktion.
Du kommer att minska risken för Välfärdssjukdomar, minska det farliga underhudsfettet, gå ner i vikt och må mycket bättre.

Näringsinnehåll på våra torkade frukter, nyponpulver, chiapulver, Chiafrön

Begränsa ditt kaloriintag 2 dagar i veckan så kan du halvera ditt IGF1 värde och leva ett friskare liv.

Bli en Näringsoptimerare.
Se vår kaloritabell och planera för kalorirestrektion.


Antioxidanter, vitaminer, mineraler, enzymer och Orac- värden
Här kan du se Orac värden per 100 gr av olika livsmedel.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Senaste Inlägg

SÖTNINGSMEDEL KAN SKADA TARMFLORAN

Sötningsmedel kan skada tarmfloran Dricker du mycket light-läsk? Då bör du kanske tänka dig för. Nya forskningsrön visar nämligen att sötn...

10 mest visade