onsdag 8 maj 2013

C-vitaminbrist störst hos rökare

  Dagsbehovet av C-vitamin motsvaras av en apelsin om dagen
Minst 75 mg om dagen är rekommendatioen, gravid behöver 85 mg och ammande 100 mg per dag.
Om du är rökare kan du behöva dubbla ditt intag av C-vitamin då rökning dränerar kroppen på C-vitamin.
C-vitamin brist rätt så vanlig i västvärlden
Mellan 5-10 % av den vuxna befolkning har det och upp till 50 % av alla rökare har det. Ett lågt intag av C-vitamin ger känsliga blodkärl som lätt kan gå sönder.

Gikt kan hindras med C-vitamin
C-vitamin minskar överraskande risken för gikt med upp till 45 procent, visar en studie från USA och Kanada. Omkring 100000 svenskar misstänks lida av den smärtsamma sjukdomen men enligt Reumatikerförbundet blir sannolikt många felbehandlade.
Men nu visar det sig att vanligt C-vitamin har en kraftigt förebyggande effekt oavsett om det äts i form av frukt och grönsaker. Nyponpulver är en torkad frukt och har hjälpt många till ett bättre liv.  

Skillnaden på naturliga kosttillskott och kemiska produkter är att upptaget och funktionen är så mycket bättre i naturliga produkter som kroppen känner igen och att du samtidigt till för 100-tals med Micro ämnen som kroppen behöver för att de positiva effekterna ska komma igång. Läs mer om Pain@way Nyponpulver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Senaste Inlägg

SÖTNINGSMEDEL KAN SKADA TARMFLORAN

Sötningsmedel kan skada tarmfloran Dricker du mycket light-läsk? Då bör du kanske tänka dig för. Nya forskningsrön visar nämligen att sötn...

10 mest visade