onsdag 22 maj 2013

Kalorirestrektion är att äta näringsriktigt och minska ner på kaloriintaget.

Kalorirestrektion
Valet är ditt! Vill du bli som en 65-årig EU medborgare och äta 8 mediciner om dagen?
Eller välja en livsstil som kan skapa nya kopplingar i din hjärna och minska risken för alla välfärdssjukdomar?


Forskningsresultat inom det här området har egentligen funnits sedan depressionen på -30 talet, då det visade sig att medellivslängden steg med 6 år på grund av ett lägre kaloriintag, men ingen har förstått varför, förrän nu. Flerårig forskning på möss visar, att de med ett lägre kaloriintag är både friskare, förlänger livet med 30% och blir smartare än sina kompisar som får en kost som motsvarar vad många i Västvärlden äter i dag.

 
Kalorirestrektion= att äta näringsriktigt och minska ner på kaloriintaget.
Ät dig friskare på endast 5 veckor och reparera och förebygg de flesta vanliga välfärdssjukdomar på mindre än ett år genom att minska på ditt kaloriintag.
Ät näringsriktigare och resultatet blir att du kommer att leva ett friskare och längre liv.
Med en kalorirestrektion kommer du att sänka ditt kolesterolvärde, minska risken för demens, diabetes, hjärt-kärlsjukdomar samt motverka de skador som den gamla livsstilen redan har skapat.


 
Fyra vägar till ett friskare liv
Den som är enklast att genomföra och kallas för en 5:2 dieten. Du äter som vanligt 5 dagar i veckan och på de övriga 2 som inte behöver kommer efter varann, äter du som kvinna endast 500 kalorier per dag och som man kan du äta 600 kalorier, se vår kaloritabell, du som är registrerad som kund hos oss kan också beställa en kaloritabell via mail i Excel format för att göra egna beräkningar på ditt dagliga intag. Vår mailadress är info@"vårt företagsnamn".se eller så kan du gå till vår kontaktsida och beställa. Normalt kaloriintag per dag för män är 2500 kalorier och för kvinnor 2000 kalorier, vilket innebär att du inte helt ska avstå från mat de dagar som du äter med en planerad kaloribegränsning, utan med en bra planering kan du äta en frukost, lunch och middag trotts att du minskar ditt kaloriintag med 75% två dagar i veckan.


 
Tillför kroppen vad den behöver och avstå allt som är onödigt.
Svårare behöver det inte vara, de första veckorna är det bra att väga allt man äter på de dagar som man lever kalorisnålt för att få en uppfattning om vad olika livsmedel innehåller.


 
Alternativ 1
Börja dagen med att tillföra näringsämnen, mineraler och enzymer.
Vi rekommenderar...
Nyponpulver, Chiapulver, Chiafrön, MSM, Q10, D-vitamin, Blåbärspulver, Havtornspulver på morgonen.
Ta gärna Omega 3 och Probiotika på kvällen.


 
För dig som har problem med allergi rekommenderar vi också 4 cl Aloe Vera original varje morgon.
Två förslag på en frukost med 150 Kcal.
1. Kokt ägg med en grönsallad och en bit gurka.
2. Gröt med mjölk, nyponpulver eller blåbärspulver, finskuren frukt från ytterdelen av ett äpple och lite banan. Skalet på äpplet och strax under innehåller den mesta näringen.
Lunch 150 kcal.
En blandsallad som du ofta kan kombinera och köpa på mataffären, kombinera olika grönsallader med bönor, oliver, broccoli, blomkål, paprika, lök. Variera och toppa salladen med räkor, kyckling eller lite rökt lax. Igen dressing annat än olivolja och vinäger.
Middag 200-300 Kcal.
Torsk eller flundrafilé med spenat.
Vatten med Citron eller gurka är lämpliga drycker till alla måltider. Te och kaffe är Ok under dagen. Potatis, bröd, öl och alla söta drycker och sötsaker ska man avstå ifrån helt.
Efterrätt
Om det ryms inom det totala kaloriintaget, så är bär ett bra alternativ.

Alternativ 2 Då ska du sänka ditt dagliga kaloriintag alla dagar i veckan till ca 1900 kalorier om du är man och 1500 om du är kvinna. Du väljer hela tiden produkter med ett högt näringsvärde och med ett lågt kaloriinnehåll.

Alternativ 3
Innebär att du äter 25 % av ditt normala kaloribehov varannan dag och vad du vill de andra dagarna. Forskning finns både på människor och djur med mycket bra resultat även om du är en ”skräpmatsmänniska” de övriga dagarna och äter extra mycket. Det har heller ingen betydelse om du äter mycket eller lite fett de dagar som du får äta fritt av vad du vill. Resultatet är till och med bättre än i alternativ 2.


Alternativ 4
Är den jobbigaste varianten, där du återkommande fastar bara med buljong, kaffe och te under 3½ dag och upprepar det 2-3 gånger i månaden. Längre fasta kan vara farligt för hälsan och inget man göra utan samråd med sin läkare. Ger också bra resultat med värdet stiger snabbt igen om man inte upprepar fastan.


Att äta efter våra gener
Precis som de flesta andra levande varelser så har vi tidigare varit samlare, våra förfäder fick ägna större delen av dagen till att leta mat för sin överlevnad. Det innebar att kvinnorna ofta samlade bär, nötter, rötter och ätbara växter. Männen var jägare och fiskare och kom ibland hem med mycket kött eller fisk och ibland hade de mindre tur och kom då hem utan. Det innebar att då fick de klara sig på den mat kvinnorna hade samlat in. Den kombination finns i våra gener och har visat sig fungera bra. Socker, stärkelse, söta drycker, kemiska tillsatser var helt okänd då, och det som kroppen inte känner igen och har svårt att ta hand om lagras som fett.

 
Det som händer med fasta och ett lågt intag av kalorier och proteiner är att cellerna hamnar i ett reparationsläge istället för att dela och förnya sig hela tiden. Det kan jämföras med att du fortsätter att köra med din bil med full fart utan service, fast alla varningslampor lyser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Senaste Inlägg

SÖTNINGSMEDEL KAN SKADA TARMFLORAN

Sötningsmedel kan skada tarmfloran Dricker du mycket light-läsk? Då bör du kanske tänka dig för. Nya forskningsrön visar nämligen att sötn...

10 mest visade