torsdag 8 december 2016

ANPASSA MATEN TILL KROPPEN

Matens påverkan på hälsan

Det finns naturligtvis också bra industrimat, men ett varningstecken är när innehållsförteckning blir lång och obegriplig för en vanlig konsument.
Prispress kan innebära att bra ingredienser ersätts med billigt socker och kemikalier.


Pengar till oberoende forskning och forskare som är intresserade av lågbudget forskning är svåra att få fram. Pengar till styrd forskning från industri och läkemedelsbranschen finns det däremot i överflöd. 
Tänk på att fet mat och proteiner mättar och inte alls är farligt för kroppen. 
Socker mättar inte, men förstör kroppen inifrån och skapar ett sötsug som du hela tiden vill ha mer av.

Höga blodsockernivåer förstör kroppen blodkärl och ökar risken markant för hjärtat, synen och även för framtida amputationer.
Fetma är en sjukdom som sprider sig över hela världen men en rasande fart och beror i högsta grad på felaktig kost och väldigt lite på dina gener. 

I USA är räknas 65% av hela befolkningen som feta i dag och fortsätter den utvecklingen i samma takt så kommer alla Amerikaner att vara feta redan år 2048. 
Det är inte bara ett bekymmer för individen själv, utan för hela landets sjukvård och ekonomi.

Insulin utsöndras efter varje gång du äter något som en signal till kroppens fettvävnad och muskler att ta upp sockret från blodet, om man har en nedsatt produktion av insulin eller är okänslig för hormonet, har man det som förr kallades sockersjuka, men nu åldersdiabetes eller typ 2-diabetes. 

En enkel mattematik är att ju mer socker du tillför kroppen desto mer insulin behöver kroppen och mer insulin leder till bukfetma i första hand och till underhudsfett i andra hand.
Läs hela artikeln på www.hyra.nu/nyhetsbrev/blodsocker66.htm

DELA GÄRNA ENLIGT NEDAN PÅ DINA SOCIALA MEDIER

GILLA OSS PÅ FACEBOOK
Produkter för din hälsa #bravara Sverige


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Senaste Inlägg

SÖTNINGSMEDEL KAN SKADA TARMFLORAN

Sötningsmedel kan skada tarmfloran Dricker du mycket light-läsk? Då bör du kanske tänka dig för. Nya forskningsrön visar nämligen att sötn...

10 mest visade