ÖKAD LIVSLÄNGD MED NÄRINGSRIKARE MAT
Nobelpristagare förespråkar näringstätare mat
Målsättningen för den mat som odlas är stora skördar, istället borde det vara inriktat på att bli näringstätare, för att motverka kroniska sjukdomar säger Elisabeth Blackburn, som är ledande forskare om ålderns påverkan på kroppen.

Elisabeth fick Nobelpriset 2009 för sina upptäckter om telomererna, cellernas energifabrik.
Näringstätare mat och en bra livsstil är saker som du kan påverka, för ett längre och friskare liv.

Mycket socker, söta drycker och processat kött ger kortare telomerer, vilket innebär större risk för kroniska sjukdomar och ett kortare liv.
Mikronäringsämnen finns i torkade
frukter och bär men inte i kemiskt sammansatta vitaminer eller multivitaminer.

Bäst är upptaget från färska eller torkade bär och frukter, frysta produkter kan förlora en del näringsämnen.

Forskning leder till kraftigt ökad livslängd
Att äta varierad, näringstät mat och att motionera är viktigt för din livslängd och hälsa, kortare tider av stress kan till och med vara positivt, medan kronisk stress är nedbrytande.
Att äta varierad, näringstät mat och att motionera är viktigt för din livslängd och hälsa, kortare tider av stress kan till och med vara positivt, medan kronisk stress är nedbrytande.