Antioxidanter skyddar bäst i sin naturliga form
De vanligaste antioxidanterna är vitamin A, C, E, betakaroten och selen. antioxidanterna I sin naturliga form som i frukt och grönsaker bygger upp ett naturligt skydd mot inflammationer och följdsjukdomar. Däremot visar studier att vitamin A, E och betakaroten i tablettform tvärtom ökade risken. Vitamin A finns bland annat i lever och ägg. Betakaroten är ett förstadium till A-vitamin och finns i morötter och spenat. Vitamin E finns i vegetabiliska oljor, nötter och ägg. Vitamin C finns i nypon, bär, frukt och de flesta grönsaker. Selen finns bland annat i fisk, skaldjur och nötter. Så fungerar antioxidanter! Sökandet efter ungdomens källa. Om du skär itu ett äpple och lämnar det utan att täcka över det blir det ganska snart brunt. Droppar du däremot över lite citronsaft på samma äpple behåller det sin naturliga färg mycket längre. Citronsaft innehåller C-vitamin, som är en antioxidant. På samma sätt som citronsaft kan förebygga missfärgning av ett äpple...