måndag 22 september 2014

Havtornspulver, Omega-7

Havtornspulver är bra för torra slemhinnor

Omega-7 är den unika fettsyran i Havtorn. 

I kärnan finns Omega-3,- 6 och -9. I övriga bäret finns -7 och -9. 
Vår kropp kan själv tillverka Omega-7 som har den gynnsamma egenskapen att upprätthålla funktionen i kroppens cellmembran, vävnader och slemhinnor.

Tyvärr avtar kroppens produktion av Omega-7 som produceras med åldern och vid stress. 
Intag av torkade Havtornsbär kan då hjälpa till att hålla slemhinnorna i trim. Obehagen kan komma från torra slemhinnor i öga, mun eller underliv och yttre faktorer kan bidra såsom biverkningar av läkemedel, skärmarbete och kontaktlinser.

Fetma-en spännande pilotstudie och Dr Oz är först ut med nyheten
Den 2a juni gick den kände hälsoauktoriteten Dr Oz ut på sin show och prisade Havtorn som en möjlig diet för att kontrollera fetma och kolesterol. En studie på möss utförd vid Sunchon National University i Korea har triggat en förstålig entusiasm. Mössen åt en fettrik kost under sex veckor och de delades in i tre grupper varav en kontrollgrupp, en grupp fick 1 procent och sista gruppen fick 5 procents havtornspulver som tillskott till övrig mat. De två grupperna som fått tillskott av havtornspulver gick inte upp i vikt och fick kraftigt minskad fettansamling i magområdet samt förbättrade plasmanivåer av totalkolesterol, triglycerider och leptin.

Enligt forskarna är det troligt att Omega-7
Palmitoleic Acid, ger signaler till hjärnan att inte lagra upp mer fett än vad som behövs efter måltid.


Havtornsbär beställer du på www.bravara.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Senaste Inlägg

SÖTNINGSMEDEL KAN SKADA TARMFLORAN

Sötningsmedel kan skada tarmfloran Dricker du mycket light-läsk? Då bör du kanske tänka dig för. Nya forskningsrön visar nämligen att sötn...

10 mest visade