onsdag 17 september 2014

Q10 och Paranötter med selen, en bra kombination.

Q10 
 
Q10 är bra för både friska och sjuka
 
Många idrottare upplever att de orkar prestera mer. På Rigshospitalet i Köpenhamn använder man Q10 för behandling av försvagad hjärtmuskel med gott resultat, patienterna upplevde minde andnöd och orkade mer fysikiskt. 

Vattenlöslig Q10 ger upp till 30 gånger bättre upptag än kapslar! 
 Q10 styr energiproduktionen i cellernas kraftverk och produceras normalt i levern oss alla personer men avtar successivt efter 25-30 års ålder ock likaså om man är sjuk eller tränar hårt, då kan ett extra tillskott vara bra även för dig som är yngre.


Tillskott av selen och Q10 mer än halverar risken att dö i hjärt- och kärlsjukdomar.
Det visar forskning från Linköpings universitet och Karolinska Institutet. Den halva av gruppen som fick kosttillskott i form av selen och Q10 under fyra års tid visade 54 procent lägre risk att dö i hjärt- och kärlsjukdomar än gruppen som fick sockerpiller.


Hur kan man få brist på Q10? Genom stress, ensidigt och bristfällig kost, hård träning, kroniska sjukdomar och vid behandling med kolesterolsänkande mediciner.


Vilka symtom kan uppstå? Trötthet, håglöshet, nedsatt prestationsförmåga, försämrat minne.

Har du brist på Q10 märker man en tillståndsförbättring redan inom 1-4 veckor.


Fördelen med att inta vattenlöslig Q10 är att kroppen tar upp det till 100%, mot att tabletter och kapslar kan innebära et så litet upptag som 3-4%. 

Det finns ämnen som är skadliga för oss och det finns de som är bra för oss och så finns det sådana som är helt livsnödvändiga. Q10 hör till det senare.

Tandhälsan är viktig för din allmänna hälsostatus Forskare vid University of California har under 18 år följt 5.500 äldre personer och upptäckt att de som inte hade en bra tandvård löpte 65 procents högre risk att utveckla demens, trolig orsak är att bakterier i tandköttet kan ta sig upp i hjärnan och orsaka inflammation.

Flytande Q10 ger 25 gånger mer upptag


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Senaste Inlägg

SÖTNINGSMEDEL KAN SKADA TARMFLORAN

Sötningsmedel kan skada tarmfloran Dricker du mycket light-läsk? Då bör du kanske tänka dig för. Nya forskningsrön visar nämligen att sötn...

10 mest visade