Inlägg

ANTIINFLAMMATORISK MAT

Bild
Kaloririk mat är din värsta fiende Vill du minska riskerna för de vanligaste välfärdssjukdomarna? Då är k aloririk mat är din värsta fiende, du lever friskare och längre med ett lågt kaloriintag.    Var noga med vad du äter. Fler och fler forskningsrapporter pekar på att det storskaliga jordbruket, den industriella matens anpassning för hållbarhet, konsistens och olika tillsatser har en negativ påverkan på hälsan. Genom att undvik tillsatser, kemiska ämnen och äta en kost som är mer basisk, hjälper du kroppen att motverka inflammationer i tarmen. Depression, reumatism, artrit, astma, MS och cancer, Crohns sjukdom och ulcerös kolit kan bero på inflammationer i tarmen visar ny forskning. Chiafrön, Probiotika och Blåbärspulver är en bra kombination. Inflammationer i tarmen ger ett sämre näringsupptag och kan skapa näringsbrist. Har du haft  diarré , ätit antibiotika eller andra mediciner som har slagit ut dina nyttiga bakterier, behöver du tillsätta probiotika som är n

GLUTEN EN ORSAK TILL INFLAMMATORISKA SJUKDOMAR

Bild
GLUTEN Gluten kan vara en orsak till både inflammatoriska tarmsjukdomar och reumatism. Manipulationer och förädling har gett nya härdiga vetesorter. Det skapar magproblem för många men passar bra i industrin för hållbarare produkter. Många människor påverkas negativt med symtomen uppblåst mage, trötthet, koncentrationssvårigheter, oregelbundna tömningar av tarmen, svullna slemhinnor och ledbesvär. Gluten är proteiner som finns i råg, vete och korn. Du kan även ha en känslighet mot gluten utan att ha en intolerans. Det finns inget näringsvärde i gluten som vi behöver. En fungerande tarmflora är viktig för immunförsvaret. Hälften av Sveriges befolkning har besvär med matsmältningen och var fjärde kvinna har ständiga problem med magen. Andra saker att tänka på vid värk i kroppen. Många är försurade av kosten och bör tänka på att äta mer basisk mat och undvika mat som innehåller socker, det finns mycket dolt socker i många livsmedel som orsakar problem för många.  Nyponpulver

HAR DU D3-VITAMINBRIST?

Bild
D 3-vitamin från solen och mat räcker inte visar ny Svensk studie! Brist på D3 vitamin hos mer än 50% av Sveriges befolkning En D3-vitamin studie på 500 Göteborgare visar att troligtvis mer än 50% av Sveriges befolkning bör öka sitt intag av D3-vitamin. Vanlig kost och daglig vistelse i solen räcker inte för att nå upp till de nivåer som skyddar mot ett flertal sjukdomar. Vi rekommenderar ett dagligt intag på 2000 IE.   D-vitamin produceras i huden under mitten på juni till mitten av juli i Sverige. Med kosttillskott kan du se till att inte få brist på D3-vitamin för resten av året. Ny forskning visar att immunförsvaret inte kan aktiveras utan D-vitamin. D3-vitamin 2000 IE D3-vitamin är Nyckeln till kroppens immunförsvar D3-vitamintärker skyddet mot t.ex. diabetes och tarmcancer. Europeiska kommissionen rekommenderar D3-vitamin 2000 IE som kosttillskott. För att få i dig samma mängd behöver du dricka 13 liter mjölk eller äta 35 ägg per dag, vilket inte är att rek

INFLAMMATIONER I TARMEN

Bild
Maten som gör oss sjuka! Det finns all anledning att läsa på förpackningarna av våra vanligaste livsmedel. Innehåller de emulgeringsmedel, konsistensgivare ska du inte köpa de produkterna, då de kan förändra din tarmflora. Dessa tillsatser i många av våra dagliga livsmedel gör att bakterier i din tarm kan tränga in i slemhinnan och skapa inflammationer i tarmen som sedan kan ge upphov till en rad andra sjukdomar. Ny forskning visar att det här problemet började uppstå i mitten på 1900 talet och har bara sedan ökat. Emulgeringsmedel  och konsistensgivare tillsätts i många livsmedel för att förbättra hållbarheten, konsistensen och som en ersättare för naturliga fetter, därför kan man inte bara peka ut vissa produkter, utan man gör klokast i att läsa på de förpackningar man brukar köpa. Ett exempel är att 36 % grädde innehåller förtjockningsmedel men inte 40 %. Nyttiga bakterier Att dagligen ta ett tillskott av nyttiga bakterier kan återställa balansen i tarmfloran, men

NYPONPULVER, NÄRINGSINNEHÅLL OCH VETENSKAPLIGA STUDIER

Bild
Näringsinnehåll i Nyponpulver, mer än bara C-vitamin Vitaminer Läs mer och beställ på www.bravara.se C-vitamininnehållet i nypon är ca 10-20 gånger högre än i apelsin. Innehållet av Betakaroten som omvandlas i kroppen till vitamin A är högt, dessutom innehåller nypon vitamin B1, B2, B3, D, E, flavonider, vitamin P, och vitamin K. Innehållet av olika folater, en typ av B-vitaminer är också mycket högt. Mineraler Mineraler såsom kalium (1600mg/100g), magnesium, zink, koppar, kalcium, järn, bor, fluor, litium, kisel och jod. Garvämnen, tannin, tiamin, ribloflavin, fruktsocker, pektin,  polyfenoler, karotenoider, eterisk olja och vanillinii. Vidare hittar man en stor uppsättning av essentiella fettsyror. Nypon innehåller också Quercitin som är känt för sin antihistamineffekt. Nypon är dessutom extremt basiskt  vilket är bra för att motverka den obalans som den Västerländska kosten skapar. Fördubblat antioxidantintag Den som har ett genomsnittligt intag av antioxi

BLÅBÄR KAN SKYDDA HJÄRNAN

Bild
Nyttigt i blåbär Blåbär är rika på antioxidanter av typen antocyaniner. Det är antocyaniner som ger blåbären deras blå färg.  Antocyaniner tros kunna förebygga hjärt- och kärlsjukdomar, skydda hjärnan. Blåbär innehåller också flera andra vitaminer och många mineraler bl.a. kalcium, magnesium, kalium, fosfor, C-vitamin, järn och B-vitamin. Dessutom finns betakaroten i blåbär. Blåbär och demenssjukdomar Vid 2004 International Conference on Longevity presenterade en grupp forskare detaljer från en studie som antyder att färgämnena i blåbär kan skydda hjärnan mot skador motsvarande de som Alzheimers sjukdom ger. Möss som utfodrades med blåbär lärde sig snabbare att finna vägen i en labyrint än de möss som inte fick blåbär. Mössen som fick blåbär hade högre halter av antocyaniner i de delar av hjärnan där lärande och minne finns. Orsaken tros vara de antioxiderande antocyaniner. Dessa kan skydda hjärnan mot fria syreradikaler som annars kan orsaka skada och för tidigt åldrand

VÄLFÄRDSSJUKDOMAR

Bild
Gå ner i vikt? Förebygg framtida välfärdssjukdomar. Ta bort alla produkter som innehåller socker från din dagliga meny Kroppen är gjord för rörelse, det är aldrig för sent att börja! konkreta tips!  11. Ofta när du tror att du är hungrig så är det i stället ett sockerbehov som byggs upp av att många av våra dagliga produkter innehåller raffinerat socker som skapar nya behov inom ett par timmar.   2. Sortera redan i butiken vad du ska köpa och äta . Läs på alla förpackningar vad de innehåller. Socker är billigt och onödigt, men ger en bra förtjänst och skapar återkommande behov.     3 . Ersätt potatis, ris och pasta med grönsaker.  De tillhör ofta vår basföda, men du mår bättre av att äta mer av broccoli, spenat, morötter, palsternacka, blomkål, vitkål, rättika m.fl.     4. Planera, läs nya recept. Du kommer att få en smakupplevelse som kommer att överraska.     5. Baka ditt eget bröd, utan vetemjöl och socker . På 10 min + 65 min i ugn så kan du göra gott och ny