fredag 19 maj 2017

Matens påverkan på din hälsa

Det finns en klar koppling mellan inflammatorisk mat och många sjukdomar.

En stor studie från Harvard School i Boston visar nu också att inflammatorisk mat har en stor påverkan på mental ohälsa som ångest och depression.
Risker
Studien visade på upp till 41 % högre risk vid hög konsumtion av produkter med mycket socker, vitt mjöl, rött kött och margarin.
Skyddande effekt
En mineral och vitamin rik kost har en skyddande effekt liksom mycket bladgrönsaker, bra fetter som oliv och rapsolja.
Även vin och kaffe i måttliga mängder kan ha en positiv verkan.
"PROVA PÅ PRIS" Lingonpulver, Havtornspulver, Bipollen, Hampafrö och samtliga Närings, vitaminplåster.

BLÅBÄRSPULVER från Ekoområde i Bulgariska bergen. Välsmakande med Antioxidanter som förebygger inflammatoriska sjukdomar och stärker immunförsvaret. 10 gr blåbärspulver motsvarar ungefär 90-100 gr färska blåbär. Torkade bär bibehåller alla näringsvärden. Frysta tappar en del näringsinnehåll.

HAVTORNSPULVER EKO. Flertal vitaminer, mineraler, spårämnen. Ämnen med höga halter och som har antioxidativa egenskaper som skyddar mot fria radikaler.


GURKMEJA EKOLOGIST. Stärkande för mage, lever och hjärnan.

måndag 15 maj 2017

Solens ljus, bra för din hälsa

Ta vara på Solens ljus, det är nyttigt för din hälsa!

Det är bara några veckor runt midsommar som du kan tillgodogöra dig D3 vitamin från solen, men solens ljus är ändå nyttigt, då de sänker blodtrycket och påverkar hormoner som styr dygnsrytmen.


Nya studier visar att vi inte kan skydda oss med solkräm mot hudcancer. Bästa sättet är att bara några korta stunder per dag, ligga direkt i solen och undvika att bli röd.

Solkräm gör visserligen att vi inte blir röda och brända i solen, men de tar inte bort de farliga strålarna som orsakar hudcancer, utan skapar endast en falsk säkerhet som gör att många tar stora risker och ligger för länge i solen.

D3-vitamin som egentligen är ett hormon som förbygger benskörhet, som är bra för mental hälsa och skyddar bl.a. gravida mot MS.

Statistik från 2015 visar att 3 gånger fler dör av diabetes än av hudcancer i Sverige och 20 gånger fler dör av kranskärlssjukdomar.

fredag 28 april 2017

DET GODA LIVET!

Om inte du tar hand om din kropp vem ska då göra det?

Är det att frossa i onyttigheter och ta problem när de kommer?

Eller att äta näringsriktigt och försöka undvika det som bryter ner, förstör, skapar inflammationer i dina celler och är en orsak till de flesta välfärdssjukdomar?


Varför är så många tvungna att dagligen äta mediciner för problem med magen, inflammationer, högt blodtryck, högt kolesterol, hjärt-kärlsjukdomar?

Varför tillhör vi de länder som har den högsta benskörheten i världen?

Varför måste var femte innevånare i Sverige medicineras med Varan?

Att bo i Sverige och inte äta någon medicin är nästan unikt.
Är det normalt eller är det något som du kan påverka?

Kan det vara kostrelaterat?

Att äta näringstätare med mer näringsinnehåll, mindre tillsatser och onyttigheter, motionera mera, det är det enkla receptet!





lördag 25 mars 2017

PALMOLJA I MÅNGA LIVSMEDEL RISK FÖR DIN HÄLSA

Farlig palmolja

Raffinerad palmolja innehåller ämnen som framkallar cancer, varnar EU. Palmolja finns i hälften av all världens livsmedelsprodukter. Italien har som första land börjat rensa bort palmoljan från butikshyllorna.

Livsmedelsindustrin och EU-kommissionen har känt till riskerna med farliga estrar i palmolja i nästan tio år, säger den italienske konsumentjuristen Dario Dongo. Ändå har myndigheterna inte varnat konsumenterna. I stället för att växla över till mindre riskabla oljor som raps har industrins användning av palmolja tvärtom ökat snabbt.
Kanske är det för att EU:s livsmedelsmyndighet Efsa ligger i den italienska staden Parma. Italien var i alla fall det första och länge enda landet som uppmärksammade EU:s expertrapport som i april förra året varnade för cancerframkallande ämnen i framför allt raffinerad palmolja.
Efter en bred kampanj och en namninsamling som undertecknades av 168 000 människor har flera av landets livsmedelskedjor nu beslutat att rensa sina hyllor helt från palmolja.
– Efsas rapport är den mest alarmerande som myndigheten någonsin levererat. Ändå har EU-kommissionen ännu inte agerat trots att det nästan gått ett år, säger Dario Dongo, som var en av initiativtagarna till namninsamlingen. Läs mer i SVD

tisdag 20 december 2016

ALLVARLIG D3-VITAMIN BRIST


Mer än 70% av överviktiga behöver tillskott av D3 Vitamin.

Överviktiga har ofta allvarlig D-vitaminbrist och rubbad kalkomsättning i kroppen visar en ny studie från Uppsala universitet, som nu publiceras i Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.



D3-vitamin 2000 IE, 300 st och 400 gr Grönkålspulver
Om man har brist på D-vitamin tas bara 10-15% av kalcium upp i kroppen som man får via maten. Upptaget av kalcium, liksom andra näringsämnen är maximalt 20% av det vi äter och kan vara så lågt som endast 4% i hög ålder, bäst upptag har man i 20 årsåldern, sedan blir upptaget lägre med stigande ålder. Om man konsumerar mycket kaffe, alkohol och salt ökar man också utsöndringen av kalcium i kroppen.
Kombinera grönkålspulver och D3 vitamin för ett starkare skelett.Kombinationen av kalcium och D3 vitamin stärker bentätheten i skelettet.
Genom att kombinera grönkålspulver som innehåller mer kalcium än i mjölk, och D3-vitamin så minskar risken för att du ska drabbas av benskörhet. Daglig motion är också viktig ingrediens.
Beställ på http://www.bravara.se/shop/product/gronkalspulverd3-vitamin?tm=kombipriser


måndag 12 december 2016

ÖKAD LIVSLÄNGD MED NÄRINGSRIKARE MAT

Nobelpristagare förespråkar näringstätare mat


Målsättningen för den mat som odlas är stora skördar, istället borde det vara inriktat på att bli näringstätare, för att motverka kroniska sjukdomar säger Elisabeth Blackburn, som är ledande forskare om ålderns påverkan på kroppen.


Näringstätare mat och en bra livsstil
Elisabeth fick Nobelpriset 2009 för sina upptäckter om telomererna, cellernas energifabrik.
Näringstätare mat och en bra livsstil är saker som du kan påverka, för ett längre och friskare liv.
Dina gener har betydelse men inte så stor påverkan som din livsstil och den mat du äter.
Mycket socker, söta drycker och processat kött ger kortare telomerer, vilket innebär större risk för kroniska sjukdomar och ett kortare liv.

Vi behöver äta en kost med mer omega 3 och mer mikronäringsämnen.
Mikronäringsämnen finns i torkade frukter och bär men inte i kemiskt sammansatta vitaminer eller multivitaminer.
Med en näringsfattig kost så finns det all anledning att äta mycket ekologiska bär och frukter som innehåller en mix av både vitaminer, mineraler och mikronäringsämnen som också gör att upptaget i kroppen blir bättre.
Bäst är upptaget från färska eller torkade bär och frukter, frysta produkter kan förlora en del näringsämnen.





Forskning leder till kraftigt ökad livslängd
Att äta varierad, näringstät mat och att motionera är viktigt för din livslängd och hälsa, kortare tider av stress kan till och med vara positivt, medan kronisk stress är nedbrytande.


torsdag 8 december 2016

ANPASSA MATEN TILL KROPPEN

Matens påverkan på hälsan

Det finns naturligtvis också bra industrimat, men ett varningstecken är när innehållsförteckning blir lång och obegriplig för en vanlig konsument.
Prispress kan innebära att bra ingredienser ersätts med billigt socker och kemikalier.


Pengar till oberoende forskning och forskare som är intresserade av lågbudget forskning är svåra att få fram. Pengar till styrd forskning från industri och läkemedelsbranschen finns det däremot i överflöd. 
Tänk på att fet mat och proteiner mättar och inte alls är farligt för kroppen. 
Socker mättar inte, men förstör kroppen inifrån och skapar ett sötsug som du hela tiden vill ha mer av.

Höga blodsockernivåer förstör kroppen blodkärl och ökar risken markant för hjärtat, synen och även för framtida amputationer.
Fetma är en sjukdom som sprider sig över hela världen men en rasande fart och beror i högsta grad på felaktig kost och väldigt lite på dina gener. 

I USA är räknas 65% av hela befolkningen som feta i dag och fortsätter den utvecklingen i samma takt så kommer alla Amerikaner att vara feta redan år 2048. 
Det är inte bara ett bekymmer för individen själv, utan för hela landets sjukvård och ekonomi.

Insulin utsöndras efter varje gång du äter något som en signal till kroppens fettvävnad och muskler att ta upp sockret från blodet, om man har en nedsatt produktion av insulin eller är okänslig för hormonet, har man det som förr kallades sockersjuka, men nu åldersdiabetes eller typ 2-diabetes. 

En enkel mattematik är att ju mer socker du tillför kroppen desto mer insulin behöver kroppen och mer insulin leder till bukfetma i första hand och till underhudsfett i andra hand.
Läs hela artikeln på www.hyra.nu/nyhetsbrev/blodsocker66.htm

DELA GÄRNA ENLIGT NEDAN PÅ DINA SOCIALA MEDIER

GILLA OSS PÅ FACEBOOK
Produkter för din hälsa #bravara Sverige


Senaste Inlägg

NYPONPULVER FRÅN BRAVARA, NU SMÄRTFRI, EFTER KONSTANT LEDVÄRK

Nyponpulver Eko logiskt Pain@way från Bravara Sverige Jag har tidigare haft konstant ledvärk och är nu smärtfri så länge jag tar en matsked ...