torsdag 20 november 2014

ARTOS KAN FÖREBYGGAS, BROSKCELLER KAN NYBILDAS

Pain@way nyponpulver kan minska värk
Artros
Både nervceller och broskceller kan nybildas

Det är en ny upptäckt som inte är så allmänt känd, ju tidigare förebyggande behandling av artros, desto bättre blir resultatet.
Innan artros upptäcks på röntgen har du troligtvis haft en pågående försämring under 15 år.

Det är aldrig för sent att prova vid artros och skadat brosk
Under de 16 år vi har sålt Pain@way Nyponpulver, har vi sett ett flertal riktigt svåra fall som har stått i kö för operationer men har blivit bra utan att få en protes insatt.
Att ta ett par teskedar Pain@way Nyponpulver varje dag i förebyggande syfte har hjälpt många att kunna återgå till ett normalt liv, med mindre värk och rörligare liv.
Knäskydd delux
De som har en långt gången artros kan också har stor nytta av stabiliserande knäskydd eller ryggbälte under kortare eller längre perioder.


Brosket i våra leder fungerar lika som en tvättsvamp.
Det får sin näring när brosket belastas – näringen sugs då in i brosket från ledvätskan. Träning gör att broskkvaliteten blir bättre, samtidigt som smärtan i leden också minskar.
Kombinationen med vårt nyponpulver och knäskydd har hjälpt många att komma igång med promenader och lättare träning.
Rehabträning som du kan göra själv
Att cykla, ute eller inne på träningscykel utan belastning är bra, gärna varje morgon och kväll, promenader med eller utan stavar är också bra.
Det kan göra ont i början men det är inte farligt, oftast börjar smärtan minska redan efter ett par veckor med daglig motion.

Nyponpulvret är ingen medicin i sig,  men brukar ge effekt inom 5-8 veckor. Nyponpulvret innehåller kraftiga antioxidanter som är positivt för ledvätskan och att minska den allmänna inflammationen.
Prova på pris! 174:-


Att anpassa kosten och gå ner i vikt vid behov, är inte bara bra för artros utan också för blodtrycket, hjärtat, blodkärlen och det minskar även risken för diabetes.

onsdag 19 november 2014

Blåbärspulver och nyttiga bakterier, bra för tarm och mage

Blåbärspulver

Blåbär och nyttiga bakterier är ett riktigt dundermedel för tarmen. 

Denna kombination kan bromsa inflammation och skydda tarmens slemhinna mot sjukliga förändringar. 
Blåbär är kända för att innehålla många nyttiga ämnen som fibrer, vitaminer och mineraler. Men bärens skal innehåller också polyfenoler – en sorts ämne som ofta förekommer i grönsaker och frukt, inte minst i mörka bär som röda druvor, björnbär, svarta vinbär och blåbär.



Nyttigt i blåbär
Blåbär är rika på antioxidanter, vitaminer, mineraler och annat nyttigt.
Inom traditionell läkekonst har de använts bl.a. mot diarré, synproblem och hudproblem.

Vaccinium myrtillus är av den nyttiga sorten av blåbär som växer vilt i ett Eco område i Bulgariska bergen.


Fenolerna har inte bara en antioxidativ effekt utan är också antimikrobiella
Dvs. har förmågan att döda bakterier. Därför kan de minska risken för inflammation i tarmen.
– Risken är dock att fenolerna även minskar koncentrationen av de ”goda” bakterierna i tarmen. Därför ville vi kombinera blåbär med Probiotika, nyttiga bakterier, förklarar Åsa Håkansson vid Lunds universitets avdelning för kirurgi i Malmö.
Hon har gjort sina studier i samarbete med flera av de universitetsforskare som studerar vad som är nyttigt för tarmen. En studie har gällt patienter med ändtarmscancer som opererats och bestrålats för sin sjukdom. Strålningen kan dock skada även den friska slemhinnan.
Forskarna ville därför se om risken för skador kunde minskas om patienterna åt blåbär, havrekli och nyttiga bakterier varje dag före och under strålningsperioden.
– Studien är ännu inte avslutad, men vi hoppas på fina resultat. Detta kanske kan bli ett komplement till patienternas övriga behandling, menar Åsa Håkansson.


Forskning
Tarmsjukdomar kan förebyggas med Probiotika och blåbär. Läs hela forskningsrapporten här.

Hjälp vid tarminflammationer
En annan studie har gällt råttor med en typ av tarminflammation som liknar ulcerös kolit. Likt mänskliga kolitpatienter löper dessa råttor ökad risk för cancer i tarmen. De djur som fått tillskott av blåbär och nyttiga bakterier visade sig dock ha en bättre tarmhälsa, hos dem var det färre delar av tarmen som förändrats på det sätt som utgör ett förstadium till cancer.
– Till skillnad från läkemedel, som kan ge oönskade biverkningar och som bara bör tas av dem som har den aktuella sjukdomen, kan de här kosttillskotten ätas av både sjuka och friska.


Probiotika stärker blåbärens effekt 
Forskarna testade olika slags dieter av blåbärsskal, rågkli och havrekli med eller utan en blandning av probiotiska bakterier. Resultaten visar att blåbärens skyddande effekt förstärktes om de åts tillsammans med probiotika.
– Probiotikan visade sig ha skyddande effekt på levern, ett organ som ofta påverkas negativt av tarminflammationer, förklarar Åsa Håkansson.


Blåbär innehåller rikligt med polyfenoler som har en antimikrobiell och antioxidativ effekt. 
Kombinationen blåbär och probiotika minskade inflammationsdrivande bakterier i tarmen medan mängden hälsofrämjande laktobaciller ökade.

Positivt för immunförsvaret
Åsa Håkansson och Camilla Bränning noterade även att om blåbären åts tillsammans med probiotikan ökade halten av smörsyra och propionsyra i blodet, två ämnen som bildas när fibrer bryts ner och som sedan tidigare är kända för att vara viktig energi för tarmcellerna.
På senare tid har de även kunna visats påverka immunförsvaret positivt.
Det verkade helt enkelt som om absorptionen av dessa komponenter underlättades i närvaro av probiotika.
– Det som överraskade oss var att en så stor andel av smörsyran inte bara togs upp av tarmcellerna utan också transporterades vidare till blodet. Tidigare trodde man att tarmcellerna utnyttjade all smörsyra, men så är alltså inte fallet, konstaterar Camilla Bränning, som nyligen la fram en avhandling i ämnet.

söndag 16 november 2014

Nyponpulver

Nyponpulver
minskar värk och ger ökad rörlighet

14 års erfarenhet och referenser från kunder har visat fantastiska resultat på allt i från smärtande knän till värk i fingrar och tår, många av våra kunder har kunnat avstå planerade operationer och kommit tillbaka till ett normalt liv utan värk. Därför kan vi också varmt rekommendera  Pain@way nyponpulver som kosttillskott.

Pain@way ekologiska nypon innehåller magnesium från mineralrika jordar i Anderna som är basiskt och höjer ditt pH-värde.
Magnesium är ett ämne som vi behöver i små mängder, bland annat för att nervcellerna ska fungera bra.
Nu har en grupp kinesiska forskare konstaterat att ett tillskott av magnesium gör att råttor blir bättre på att lära sig nya saker och får förbättrat minne.


Magnesium är en mineral som många har en brist av skriver Susanna Ehdin, forskare och fil.dr i immunologi I boken, "den självläkande människan" Magnesium aktiverar över 100 enzymer och hjälper nerver och muskler att fungera, behövs också för att få ett öppet sinne.

Pain@way Nyponpulver Eko är en naturlig antioxidant 
Vilket innebär att nypon hjälper cellerna att försvara sig mot fria radikaler. Genom att äta mat och kosttillskott rikt på antioxidanter stärks immunförsvaret. Fria radikaler orsakar att celler bryts ner och påskyndar på så sätt åldrandet.

Pain@way Nyponpulver kommer från en torkad frukt
Skillnaden på naturliga kosttillskott och kemiska produkter är att upptaget och funktionen är så mycket bättre i naturliga produkter som kroppen känner igen och att du samtidigt tillför 100-tals med Microämnen som kroppen behöver för att de positiva effekterna ska komma igång.
Nyponpulver från handplockade nypon på hög höjd i Anderna!

tisdag 11 november 2014

Mjölksocker i mjölk orsakar inflamationer

Mjölk
Mjölksocker orsakar inflammationer och ökar risken för benskörhet Ytterligare en studie visar att mjölk ökar inflammationer i kroppen.
För kvinnor som dricker 3 glas mjölk om dagen ökar risken med så mycket som 60%  att råka ut för en höftledsfraktur.
Det finns även ett samband mellan risken att dö i hjärt- och kärlsjukdom och hur många glas mjölk som en person dricker per dag.

Forskare vid Uppsala universitet 
- Kvinnor dog tidigare, och hade en förhöjd risk för fraktur, om de drack större mängder mjölk.
Män hade också en ökad dödsrisk av mjölk, men hos dem såg vi inget samband när det gällde risken för benbrott.
För varje glas mjölk som en kvinna drack per dag ökade hennes dödlighetsrisk med 15 procent. För en man ökade samma risk med tre procent.  Ju mer man tittar på det, desto starkare samband finner man till att det snarare påverkar kroppen åt andra hållet, säger Karl Michaëlsson.

Samma effekt på människor som djur
För att se om människor reagerade på samma sätt tog Uppsala-forskarna även urin- och blodprov på män och kvinnor ur den svenska studien, och jämförde dessa prov med hur mycket mjölk personerna drack. Även hos människorna såg man detta samband, att ett högt intag av galaktos genom ett högt mjölkintag var kopplat till mer oxidativ stress och inflammationer.

Ost och fil ger minskad risk, medan mjölk ökar risken
Galaktos återfinns även till liten del i frukt och grönt, men det livsmedel som är den överlägset största källan till galaktos är just komjölk.
Ett annat argument för att det är galaktosen som är ansvarig för de negativa effekterna är att mejeriprodukter med lågt laktosinnehåll, och därmed också låga mängder galaktos, som ost och fil, snarare ledde till minskad döds- och frakturrisk.

fredag 7 november 2014

Chiafrön är bra för magen

Chiafrön 
Växtrikets världsrekord i innehåll av Omega 3 och är därmed en mycket bra källa till de fettsyror som skyddar mot hjärt-kärlsjukdomar och hämmar inflammationer i kroppen som anses vara de grundläggande orsakerna till bl.a. diabetes och cancer. 
Chia är också ett bra alternativ för dig som behöver kalk men inte dricker mjölk. Chia är en komplett råvara med ett högt innehåll av protein och alla livsviktiga aminosyror, grundämnet bor som stärker skelettet, mukopolysackarider som bildar en skyddande slemhinna på tarmväggarna som bromsar sjukdomsframkallande bakterier och saktar ner upptaget av kolhydrater.

Chiafrön Eco med Omega 3 innehåller 35% kostfibrer och 20% högkvalitativt protein, rikt på vitamin B, kalcium, fosfor, potassium, zink, koppar, magnesium och dessutom 18 aminosyror. 
Chia pulver Eco med innehåller inga konserveringsmedel eller tillsatser, vilka inte heller behövs p g a den höga halten av naturliga antioxidanter. 
De viktigaste antioxidanterna är klorogensyra, kaffeinsyra, myricetin, quercetin, och kaempferol. 

Chiafrön  tillsammans med D-vitamin
underlättar upptagningen av kalcium och stärker ditt skelett
Chiafrön Eco tas lätt upp i kroppen och mineraler och näringsämnen kommer därför snabbt ut till kroppens celler. Det har visat sig i flertal studier att Alfa-Linolensyra som finns naturligt i Chiafrön Eco kan öka cellmembranens genomsläpplighet och motverka inflammationer i tarm och mage vilket också förebygger en rad ålderssjukdomar och förbättrar näringsupptaget.

Du blir vad du äter 
Redan efter ett par veckor kommer du förmodligen att märka skillnad, full effekt uppnår du efter 9 månader, det är den tid det tar att byta och bygga upp nya celler i din kropp. Chia minskar ditt sötsug redan efter några veckor. Chia är glutenfritt och helt fri från konserveringsmedel eller andra tillsatser.
Fleromättade fettsyror är oumbärliga för att kroppens körtlar ska fungera normalt, särskilt binjurarna och sköldkörteln.
Fleromättade fettsyror är essentiella oljor som behövs för att kroppen ska kunna tillgodogöra sig de fettlösliga vitaminerna A, D, E och K. Dessutom förser de huden med näring och behövs för att slemhinnor, membran och nerver skall fungera normalt. Tillsammans med vitamin D möjliggörs upptagandet av kalcium, fosfor och omvandlande av karoten till vitamin A. 
Fleromättade fettsyror kopplas ihop med ett väl fungerande fortplantningssystem. Chia innehåller långa triglycerid-kedjor i rätt proportioner för att minska kolesterolbeläggningar på kärlväggarna. 
Fleromättade fettsyror är också viktiga för syresättningen av kroppens organ eftersom de underlättar transporten av syre genom blodet till alla celler, vävnader och organ. De bildar dessutom tillsammans med protein och kolesterol de levande membran som håller ihop kroppens celler.

Långsammare spjälkning av kolhydrater
När man äter produkter med Chia bildas en gel i magen som fungerar som barriär mellan kolhydraterna och de enzym som bryter ner dem. Den långsammare spjälkningen av kolhydraterna ger en jämnare blodsockernivå, vilket är till stor fördel för diabetiker. Att kolhydraterna bryts ner långsammare innebär också att den energigivande effekten räcker längre vilket resulterar i ökad uthållighet.

Omega 3 och långa fettsyror
En ny studie visar att de som inte äter Omega 3 kapslar och lite eller ingen fisk , har en betydligt bättre omvandlingen av Alfa-linolensyra i kroppen till långkedjiga fettsyror och det gäller särskilt då för kvinnor. 
Det innebär att genom ett intag av Alfa-linolensyra som finns i Chia Eco, så får du alla de Omega 3 fettsyror din kropp behöver + ett bra tillskott av vitamin B, kalcium, fosfor, potassium, zink, koppar, magnesium, 18 aminosyror och 35% kostfibrer och 20% högkvalitativt protein.
Källa: American Journal of Clinical Nutrition November 2010, Volym 92, nummer 5, Sidor 1040-1051, DOI: 10.3945/ajcn.2010.29457
Studien välkomnades av Loren Ward, chef för forskning för Glanbia Nutritionals. "Detta är en mycket intressant studie som ökar vår förståelse för de förutsättningar som krävs för att omvandla viktig fettsyra, ALA, till EPA och DHA, sade Ward.

Chia är bra för magen och är därför ett bra alternativ till Aloe Vera. Kunder med olika tarmbesvär, tarmfickor har också upplevt positiva effekter efter några månaders dagligt intag.  Det har visat sig att i flertal studier att ALA, alfa-linolensyra, som finns i Chia kan motverka inflammationer i tarm och mage, öka cellmembranens genomsläpplighet, motverka astma och allergier.
Chia Eco med Omega 3 är en lämplig energidryck före frukosten.
Detta glas ger en mättnadskänsla som räcker fram till lunch. Under århundraden konsumerades chia av indianerna i södra och västra Mexiko som energitillskott. Kostforskare världen över är förbluffade över Chiafröet som höll liv i Aztekindianerna på långa vandringar för hundratals år sedan och sedan vart bortglömt. Chia innehåller inga konserveringsmedel eller tillsatser.                

Chia binder vatten upp till 12 gånger av sin egen vikt, vilket underlättar matsmältningen, ger ett bättre näringsupptag och förbättrar vätskebalansen. 

En rågad tesked per dag, gärna före mat. Enklast är att hälla 1 dl vatten i ett glas och röra ned en rågad tesked chia och dricka, skölj ner med ett extra glas vatten. Det går också bra att strö över flingor, sallad, pasta eller andra maträtter.


GILLA OSS PÅ FACEBOOK
Bravara Sverige#

lördag 1 november 2014

SITTA FÖR LÄNGE FARLIGT FÖR HÄLSAN

Sitta för länge är lika farligt för din hälsa som att röka!

Vardagsmotion är en viktig faktor.

Ny forskning visar att efter bara 10 minuter stillasittande så börjar kroppen gå in i ett passivitetsläge som innebär att blodförsörjningen till dina blodkärl börjar minska. 

Kroppen är gjord för att röra på sig, det som var naturligt förr, som att stå och diska, stå i kö på posten, gå till affären, arbeta med vardagliga sysslor både ute och inne gör vi allt mindre av. 

Vi behöver inte ens resa oss för att byta kanal på tv eller radio. Vi betalar räkningar och sköter många inköp hemifrån eller med hjälp av bilen.
Den vardagliga motionen som vi får allt mindre av, kan inte kompenseras av 30 minuters promenad.
Att undvika att sitta på jobbet, att röra sig så mycket som möjligt under dagen, är inte bara bra för dina blodkärl, muskler och benstomme, utan förebygger också många av våra allt vanligare livsstilssjukdomar som cancer, diabetes och förträngningar i hjärta och kärl.
Flera sammanlagda studier visar nu att  stillasittande markant ökar risken till att få tjocktarmscancer och livmoders cancer. Risken är lika stor som för en rökare att få lungcancer på lite längre sikt.

Är du stel när du reser dig? 

Då har du troligtvis suttit för länge!

10 konkreta tips hur du undviker framtida välfärdssjukdomar på grund stillasittande
Hur du förebygger framtida välfärdssjukdomar på grund av du sitter för mycket.

1. Viktigt att få till förändringar på din arbetsplats om du sitter mycket, res på dig 4-6 gånger per timme. Ställ en timer på din telefon så att du inte glömmer det.
2. Använd ståbord om möjligt.
3. Försök att få till naturliga ståplatser som "barhäng på krogen", för möten, kafferaster, telefonkonferenser. 
4. Planera kontoret så att du får resa dig för att göra återkommande saker under dagen.
5. Läser du mycket böcker? Ladda ner boken på din telefon eller reader, 6 tum skärm fungerar utmärkt att hålla i en hand och att gå att läsa, alt. är ljudböcker eller ett mindre ståbord.
6. För att kroppen bättre ska kunna bearbeta maten är det extra viktigt att röra sig efter en måltid.
7. En promenad på kvällen, visar förbättrade blodvärden redan morgon efter.
8. Ställ dig upp och gå några steg när du tänker och planerar.
9. Res dig och gör något annat varje gång det är reklam på TV, eller när nyheter, sport, regionala nyhetssändningar återkommer igen under dagen. 
10. Pratar du mycket i telefon? använd hörlurar och mikrofon så går det bra att röra sig samtidigt.

Se upp för att sitta still förlägne om du är chaufförer, jobbar på kontor, tittat på TV 
I modern tid var det i slutet av 40-talet som hälsofarorna med att vara stilla visades av den skotske läkaren Jeremy Morris. Han undersökte busschaufförer och konduktörer i London. Chaufförerna körde buss och satt ner i princip hela dagarna medan konduktörerna gick i dubbeldäckarnas trappor för att klippa biljetter. Morris såg att det var mer än dubbelt så vanligt att de stillasittande chaufförerna drabbades av hjärtinfarkt än konduktörerna. Dessutom var chaufförernas hjärtinfarkter större och allvarligare, bland dem som faktiskt drabbades av hjärtinfarkt avled dubbelt så många chaufförer som konduktörer. Morris såg ett liknande mönster när han jämförde brevbärare som cyklade eller gick ut med posten med posttjänstemän som satt bakom ett skrivbord under arbetsdagen: de som var stilla på jobbet blev oftare sjuka.

torsdag 16 oktober 2014

5:2 eller Fem-två diet!

Med 5.2 äter du som vanligt fem dagar i veckan och kalorisnålt de övriga två.


Dina gener är designade för en vis typ av mat och levnadssätt. 

Ett recept för hur du ska leva för att må bra som har skapats genom utvecklingen under 100.000 tals år av dina förfäder.
I evolutionen är 2000 år eller 300 generationer ingenting.
Vi har fått våra gener från våra föräldrar, men faktum är att våra gener knappt har förändrats på 200.000 år eller på 6000 generationer, då är det inte konstigt många har värk i kroppen, överbelastnings skador, allergier, orolig mage, förstoppningar och övervikt.

Din kropp klarar av tillfälliga kostförändringar
Men om du kraftigt bryter det mönstret så kanske inte din kropp mår så bra.
Du kan äta en kost som inte passar dig då och då utan att du märker det på annat sätt än att du sover sämre, får en orolig mage, känner dig stressad och orkar mindre, blodsockernivåerna pendlar upp och ner, men på sikt har det en större inverkan.

Vad kommer vi ifrån och vad åt våra förfäder
Vår moderna tillvaro är bara 100 år gammal, för femtonhundra år sedan fanns inga jordbruk i Sverige. Befolkningen i Sverige levde då i stort sett på kött, fisk, nötter, rötter och frukt.
Kemiska tillsatser och socker fanns inte i den dagliga kosten. Mejeriprodukter, pizza och fiskpinnar fanns inte på menyn.
Vårt matsmältningssystem är inte anpassade för att äta ofta och inte till den sortens produkter. Hur vi än försöker att äta onyttiga saker bara för att det är gott, så kommer vår kropp inte att vänja sig med det i vår livstid, inte våra barn eller barnbarn eller de troligtvis nästkommande 1000 generationernas gener kommer att vara designade för det.

Våra förfäder var jägare och samlare.
Det innebar att männen kunde vara borta i flera dagar i jakten på mat, ibland var jaktlyckan god och de kom hem med kött och fisk. Kvinnan var samlare och plockade nötter, rötter och allt som växte och var ätligt i närområdet, men ofta kunde man vara utan mat i en eller fler dagar, till skillnad från att vi idag har konstant tillgång till något att stoppa i oss.
Om vi bara går tillbaka några årtionden, så har våra portioner blivit större och vi äter oftare vilket ställer till problem inte minst för vårt matsmältningssystem. Att vi sedan rör oss mycket mindre gör ju inte saken bättre.

Vi är stenåldersfolk i en modern värld
Socker var inget problem från frukt då våra förfäder var ständigt aktiva och rörde sig i sin jakt på mat och är heller inget problem för oss då vår kropp är designade för det om vi är aktiva och rör på oss dagligen.
Det är det raffinerade sockret, kemikalier och besprutningar i våra dagliga livsmedel som ger oss problem.
Vår muskler behöver arbeta för att behålla stadga och balans i kroppen.
Ett stillasittande liv skapar problem i rygg och knän. Våra fotmuskler behöver också aktiveras för en bättre balans vilket motverkas av att ständigt  gå i moderna skor. Att vara utan skor när man kan, stärker inte bara fotmusklerna utan det kan också vara bra för våra knän.

Antioxidanter är som rostskyddet på en bil
Det räcker inte att bara med att försöka kompensera en dålig livsstil och dåliga matvanor med en multivitamin.
Din kropp behöver förutom vitaminer, mineraler, enzymer och microämnen även ett brett spektrum av antioxidanter. Antioxidanter bekämpar fria radikaler och gör att din kropp inte oxiderar, föråldras i förtid.
Vilket kan jämföras med en bil som rostar mycket fortare utan rostskydd.

Skillnaden på naturligt kosttillskott och kemiska multivitaminer är att upptaget och funktionen är så mycket bättre i naturliga produkter som kroppen känner igen och att du samtidigt tillför 100-tals med Microämnen som kroppen behöver för att de positiva effekterna ska komma igång. Bär och frukter kan heller inte överdoseras eller skapa obalanser. 


Valet är ditt!

Produkter för din hälsa
www.bravara.se

Senaste Inlägg

KONSTANT LEDVÄRK, NU SMÄRTFRI MED HJÄLP AV NYPONPULVER FRÅN BRAVARA

Nyponpulver Eko logiskt Pain@way från Bravara Sverige Jag har tidigare haft konstant ledvärk och är nu smärtfri så länge jag tar en matsked ...